Εξήντα χρόνια μετά, η γαλλική αστυνομία επέλεξε ξανά την Alpine 110

Alpine A110

Όπως είχε κάνει και τη δεκαετία του 1960 μετά τις πρωτογενείς Α110, η γαλλική Χωροφυλακή (Gendarmerie) παρήγγειλε τώρα 26 αντίτυπα του σύγχρονου sports coupe της Alpine για τις ανάγκες της.

Για ορισμένα από τα όργανα της τάξεως της γαλλικής Χωροφυλακής αυτό θα είναι ένα από τα τυχερά του επαγγέλματος: να κάνουν περιπολίες με μια σύγχρονη Alpine A110, έστω κι αν αυτή διαθέτει φώτα, σειρήνα, ανακλαστικά αυτοκόλλητα και ασύρματο της αστυνομίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι 26 σύγχρονες Alpine Α110 που παρήγγειλε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της «αναζωογόνησης και εκσυγχρονισμού» του αστυνομικού στόλου αυτοκινήτων, είναι της βασικής έκδοσης Pure του γαλλικού σπορ διθέσιου. Οι Α110 θα πάρουν τη θέση των Renault Megane RS, που χρησιμοποιεί το Σώμα από το 2011.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «αυτά τα οχήματα θα επιτρέψουν στην αστυνομία να διεξάγει έρευνες στους αυτοκινητόδρομους, σχετιζόμενες με παραβιάσεις των ορίων ταχύτητας, στο πλαίσιο του ελέγχου της οδικής ασφάλειας ή και ποινικών παραβάσεων (για παράδειγμα τη διακίνηση ναρκωτικών)».

Η Alpine A110 Pure αποδίδει 249 ίππους μέσω του τετρακύλινδρου κινητήρα 1.8 Turbo, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 250 km/h. Πολλά αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν ταχύτερα, αλλά για τη γαλλική αστυνομία ήταν ανέκαθεν θέμα εθνικής υπηρηφάνειας να αγοράζει εγχώρια αυτοκίνητα - κι αποδεικνύεται από τα περιπολικά της Alpine τη δεκαετία του '60.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδεχομένως στις καταδιώξεις να βοηθούσαν λίγο οι 40 παραπάνω ίπποι της έκδοσης 110S, που ανεβάζουν την τελική ταχύτητα στα 260 km/h. Ωστόσο, η γαλλική αστυνομία επέλεξε, ίσως και για λόγους εντυπώσεων, να μην αποκτήσει τις 26 Alpine της σε αυτήν την ακριβότερη έκδοση.

H Alpine αναπτύσσει τη γκάμα της με ένα επερχόμενο SUV και ένα τετράθυρο GT που θα παρουσιάσει σύντομα – και, σύμφωνα με ένα γαλλικό δημοσίευμα, η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει και ορισμένες από αυτές τις νέες Alpine στον στόλο της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ