Η ρετρό Ford Mustang California Special έρχεται στην Ευρώπη

Ford Mustang California Special

Με σχεδιαστικές λεπτομέρειες που έχουν τις ρίζες τους στις ειδικές εκδόσεις της Ford Mustang της δεκαετίας του 1960, η περιορισμένων αντιτύπων έκδοση California Special διασχίζει για πρώτη φορά τον Ατλαντικό.

Βασισμένη στη Mustang GT Convertible, έχει πληθώρα από εξειδικευμένες αισθητικές προσθήκες - όπως τη μαύρη κυψελοειδή γρίλια, σπορτίφ αυτοκόλλητα μαύρου-καφέ-γκρι χρώματος στα μαρσπιέ με το έμβλημα GT/CS και αποκλειστικές ζάντες 19 ιντσών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρώμα των τροχών, ανθρακί, ταιριάζει με το χρωματισμό που έχει το μεγαλύτερο σε μέγεθος μπροστινό slitter (στο κάτω χείλος του ρύγχους), οι πλευρικές ποδιές και ο διαχύτης στο πίσω μέρος του δαπέδου. Εκτός από τα αυτοκόλλητα των μαρσπιέ, το έμβλημα GT/CS εμφανίζεται και σε αρκετά ακόμα σημεία - όμως στη γρίλια και στο κέντρο της ουράς.

Οι διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό περιλαμβάνουν τις επενδύσεις των καθισμάτων και των θυρών από γκρι χρώματος υλικό Miko, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, ενώ ο πίνακας οργάνων και οι αεραγωγοί έχουν αλουμινένιο περίβλημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε περίοπτη θέση στο ταμπλό βρίσκεται και το έμβλημα της ειδικής αυτής έκδοσης California Special, ενώ τα καθίσματα και τα πατάκια φιλοξενούν το σήμα GT/CS. Η κεντρική οθόνη, παράλληλα, φιλοξενεί το λογισμικό πολυμέσων και συνδεσιμότητας SYNC 3, με ενσωματωμένο Apple CarPlay κκαι Android Auto.

Μηχανικές αλλαγές δεν υπάρχουν σε σχέση με τη Mustang GT Convertible. Το καπό φιλοξενεί τον ίδιο 5λιτρο V8 κινητήρα των 444 ίππων, με ροπή 529 Nm, ο οποίος με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων επιταχύνει το αμερικανικό muscle car από στάση στα 100 km/h σε 4,8 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος αυτός μειώνεται κατά τρία δέκατα με το αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για το ειδικό ιστορικό βάρος της έκδοσης California Special, ο επικεφαλής μηχανικός της Mustang στη Ford Ευρώπης, Matthias Tonn, είπε πως η έκδοση αυτή «αντιπροσωπεύει μια τεράστια πτυχή της κληρονομιάς της Mustang στην Αμερική, και συμβολίζει όλα όσα αντιπροσωπεύει: τη χαρά της οδήγησης και την ελευθερία του ανοιχτού δρόμου».

Η τιμή της Ford Mustang California Special στη Βρετανία ξεκινά από τις 52.105 λίρες (62.080 Ευρώ), και συνοδεύεται από πλήθος προαιρετικού εξοπλισμού. Η διαφορά της από την «απλή» Mustang GT Convertible είναι 650 λίρες (775 €).

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ