Η Ford ετοίμασε SuperTruck 1400 αλόγων για να σπάσει το ρεκόρ στο Pike Peak

Ford F-150 Lightning SuperTruck

H 102η εκδοχή της θρυλικής ανάβασης του Pikes Peak πλησιάζει και η Ford ετοίμασε ένα ακόμα ηλεκτρικό θηρίο για να κατακτήσει τον «Αγώνα προς τα Σύννεφα».

Το έκανε πέρυσι με το SuperVan 4.2 που κυριάρχησε στην κατηγορία Open Class, σκοπεύει να τα κάνει και φέτος με ένα διαφορετικό αλλά εξίσου άγριο δημιούργημα. Ο λόγος για το F-150 Lighting SuperTruck που αποτελεί προϊόν της συνεργασίας των Ford Design και STARD Advanced Research and Development.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με όπλο του την κορυφαία αεροδυναμική του απόδοση, αφού στα 240 χλμ./ώρα παράγει 2700+ κιλά κάθετης δύναμης! Πως; Με πολλαπλών στοιχείων πίσω αεροτομή, τριών στοιχείων εμπρός splitter, αεραγωγούς εκεί που κανονικά υπάρχουν οι προβολείς, στην οροφή αλλά και στο πλάι αλλά και έναν επιβλητικό πίσω διαχύτη.

Εφοδιάζεται με NMC μπαταρία υψηλής απόδοσης τρεις ηλεκτροκινητήρες STARD UHP που αποδίδουν 1400 άλογα και ειδικά εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης για τις ανάγκες του εγχειρήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το F-150 Lighting SuperTruck διαθέτει κάρμπον-κεραμικά φρένα και πατάει σε ζάντες από μαγνήσιο, «ντυμένες» με Pirelli P-Zero ελαστικά.

Πίσω από το τιμόνι θα είναι ένας οδηγός που ξέρει καλά το Pikes Peak, κατέχει άλλωστε το απόλυτο ρεκόρ σε αυτό – ο Romain Dumas.

O Γάλλος δήλωσε σχετικά: «Μετά την επιτυχημένη προσπάθειά μας πέρυσι, ανυπομονώ να επιστρέψω πίσω από το τιμόνι και να πιέσουμε τα όρια σχετικά με το τι μπορεί να πετύχει ένα ηλεκτρικό όχημα στις στροφές αυτής της θρυλικής διαδρομής. Στις δοκιμές εξέλιξης, το F-150 Lightning SuperTruck ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Ελπίζουμε να έχουμε και καλό καιρό, ώστε να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H φετινή δοκιμασία του Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ