Νέο Ford Tourneo Connect: Επιβατικό «πολλαπλών δραστηριοτήτων»

Ford Tourneo Connect 2022

Μετά το Fiesta van, η Ford παρουσίασε το νέο Tourneo Connect, την επιβατική έκδοση «πολλαπλών δραστηριοτήτων» του Tourneo, που αναμένεται να διαθέσει στην Ευρώπη από την ερχόμενη Άνοιξη.

Το Tourneo Connect του 2022 ακολουθεί φυσικά τον οικογενειακό σχεδιασμό των συμπαγών Ford, δίνοντας έμφαση σε λειτουργικά στοιχεία (με την επιλογή ακόμα και επταθέσιας έκδοσης) και τεχνολογίες που καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες μιας οικογένειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, διαθέτει δύο συρόμενες πόρτες, και η δεύτερη (ή και τρίτη) σειρά καθισμάτων μπορεί να αναδιπλωθεί, να περιστραφεί ή και να αφαιρεθεί τελείως αν απαιτείται περισσότερος χώρος. Στην τελευταία περίπτωση προσφέρει χώρο 2,6 κυβικών μέτρων, που φτάνει μέχρι τα 3,1 κ.μ. στην επταθέσια έκδοση με το μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί επίσης να αναδιπλωθεί, με σκοπό τη μεταφορά αντικειμένων με μήκος μέχρι και 3 μέτρα. Πολύ ευχάριστη, ειδικά για τα παιδιά, είναι και η πανοραμική γυάλινη οροφή, ενώ το εσωτερικό έχει πληθώρα θέσεων για ποτήρια και μικρά αντικείμενα, θύρες φόρτισης USB και προαιρετικά πατάκια που πλένονται εύκολα. Τέλος, τα καθίσματα έχουν υποστήριξη των ποδιών και τέσσερις ρυθμίσεις στη μέση, για πιο άνετα ταξίδια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτω από το διαφοροποιημένο σχέδιό του, όμως, το νέο Tourneo Connect βασίζεται στο δάπεδο MQB του Volkswagen Caddy - με το οποίο επίσης μοιράζεται και τη γενικότερη σιλουέτα, το εσωτερικό, τους κινητήρες και ορισμένα μέρη του αμαξώματος.

Οι διαφορές εντοπίζονται στους τροχούς, στο ρύγχος -με τον πλήρη ανασχεδιασμό της γρίλιας, των LED φωτιστικών σωμάτων και του προφυλακτήρα με τους αεραγωγούς του- και σε μικρότερο βαθμό στο πίσω μέρος. Το μόνο που δείχνει να έχει αλλάξει εκεί είναι οι γραμμές γύρω από την πινακίδα κυκλοφορίας.

Στο εσωτερικό η Ford έχει τοποθετήσει δικής της σχεδίασης τιμόνι και εξοπλισμό. Η βασική έκδοση Trend έχει κεντρική οθόνη αφής 8,25 ιντσών, ενώ στις ακριβότερες η διάσταση αυξάνεται στις 10'' και προστίθενται τα συστήματα πλοήγησης και συνδεσιμότητας του smartphone - μαζί με μια δεύτερη οθόνη ίδιου μεγέθους στον πίνακα οργάνων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Tourneo Connect διατίθεται με τον κινητήρα βενζίνης 1.5 EcoBoost ισχύος 114 ίππων και ροπής 220 Nm. Είτε με τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα EcoBlue με επιλογή απόδοσης 110 hp / 280 Nm ή 120 hp / 320 Nm. Το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είναι στάνταρ, αλλά -παραδόξως, για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου- διατίθεται με μοχλοδιακόπτες πίσω από το τιμόνι και Sport mode και το αυτόματο 7 σχέσεων και διπλού συμπλέκτη Powershift.

Πιθανώς, στο πλαίσιο των επιθυμιών και ταξιδιωτικών ιδεών μιας οικογένειας, να εξηγείται και η ύπαρξη συστήματος τετρακίνησης. Αυτο διατίθεται αποκλειστικά με τον ισχυρότερο diesel κινητήρα, και με το μηχανικό κιβώτιο.

Οι εκδόσεις του νέου Tourneo Connect θα είναι κλασσικά οι Active, Trend, Titanium και Sport, και στις δύο εκδόσεις μήκους. Η έκδοση Sport έχει αρκετές λεπτομέρειες μαύρου χρώματος, αγωνιστικού τύπου αχνές μαύρες λωρίδες κατά μήκος, προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος και τροχούς 17 ιντσών (σε σχέση με τις 16'' της βασικής έκδοσης).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα με άλλα μοντέλα της Ford, η έκδοση Active περιλαμβάνει Crossover στοιχεία όπως τα περιμετρικά πλαστικά προστατευτικά, καλύμματα του δαπέδου από αλουμίνιο και ειδικές ζάντες 17'', ενώ η Trend έχει λίγο πιο εκλεπτυσμένα στοιχεία, όπως το πλαίσιο γρίλιας σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

Από άποψη ενεργητικής ασφάλειας, αναλόγως της έκδοσης το Tourneo Connect θα διαθέτει μέχρι και 19 ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης - συμπεριλαμβανομένου του Adaptive Cruise Control και της υποβοήθηση ρυμουλκούμενου Towing Assist. Οι παραγγελίες του θα ανοίξουν στην Ευρώπη στις αρχές του 2022, πριν τις πρώτες παραδόσεις την ερχόμενη Άνοιξη.

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ