Αυτή είναι η μοναδική Ferrari της ιταλικής αστυνομίας -Το «εγκληματικό» της παρελθόν

Ferrari 458 Italia ιταλική αστυνομία Μιλάνο 2023

Η ιταλική αστυνομία φημίζεται για τα εξωτικά της περιπολικά με την τοπική αστυνομία του Μιλάνου να έχει στην κατοχή της μια Ferrari 458 Italia.

Στα τυπικά χρώματα (λευκό και πράσινο) της τοπικής αστυνομίας του Μιλάνου είναι βαμμένη μια Ferrari 458 Italia spider, ένα από τα εξωτικά οχήματα που εκτελούν υπηρεσία στο συγκεκριμένο σώμα ασφάλειας της γειτονικής Ιταλίας.

Η Ferrari 458 που βλέπετε στις οθόνες σας υπηρετεί στην ιταλική Αστυνομία τα τελευταία έξι χρόνια αν και αποτελεί σπάνιο θέαμα στους δρόμους της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας.

Ferrari 458 Italia ιταλική αστυνομία Μιλάνο 2023
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από τα χρώματα της τοπικής ιταλικής αστυνομίας του Μιλάνου, η 458 Italia φέρει και τους απαραίτητους φάρους, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στο ψηλότερο σημείο του αυτοκινήτου, πάνω στο κομμάτι της οροφής που ανοίγει για να μετατραπεί το αυτοκίνητο της εταιρείας από το Maranello σε cabrio.

Η ίδια η Ferrari φρόντισε για τη δωρεάν συντήρηση του δικού της supercar, ενώ την μετατροπή της σε περιπολικό είχε αναλάβει επίσης χωρίς κόστος η καροτσερία Marazzi. Το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιείται από την αστυνομία μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς επίδειξης και δεν συμμετέχει άμεσα και ενεργά στην πάταξη του εγκλήματος.

Πριν από την ένταξή της στην ιταλική αστυνομία η Ferrari 458 Italia αποτελούσε ιδιοκτησία μέλους της ιταλικής μαφίας. Το supercar κατασχέθηκε από τις αρχές της γειτονικής χώρας το 2015 και χάρη στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο της Ιταλίας, που επιτρέπει στην αστυνομία (και την πυροσβεστική της χώρας) να αξιοποιεί οχήματα που έχουν κατασχεθεί από μέλη της μαφίας, ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες δύο χρόνια αργότερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο παραπάνω είναι και ο λόγος που τόσο η Ferrari, όσο και η καροτσερία Marazzi προχώρησαν αντίστοιχα σε εργασίες συντήρησης και μετατροπής χωρίς να χρεώσουν το ιταλικό κράτος.

Όταν δεν χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, η αστυνομική 458 Italia κυκλοφορεί αναγκαστικά στους δρόμους του Μιλάνου για να διατηρήσει σε λειτουργική κατάσταση τα μηχανικά της μέρη, ενώ στο μέλλον η αστυνομία θα την δημοπρατήσει με τα χρήματα από την πώληση της να πηγαίνουν σε οικογένειες θυμάτων της ιταλικής μαφίας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ