Η μάρκα αυτοκινήτου με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο - Πέρασε το 2022 την Toyota

πωλήσεις αυτοκινήτων

Σύμφωνα με τη λίστα Global 500 του φορέα Brand Finance, για τις 500 εταιρείες με τη μεγαλύτερη αξία στον πλανήτη, η Tesla πέρασε την Toyota ως η «πολυτιμότερη» αυτοκινητοβιομηχανία το 2022.

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων παγκοσμίως, περνώντας την Toyota που κατείχε την ίδια θέση μέχρι το 2021. Μάλιστα, η ιαπωνική εταιρεία έπεσε στην τρίτη θέση, καθώς στη δεύτερη ανέβηκε η Mercedes-Benz.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αξία της Tesla υπολογίζεται στα 66,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Brand Finance, και είναι κατά συνέπεια 44% αυξημένη σε σχέση με πέρσι. Στη λίστα με όλες τις εταιρείες του πλανήτη, μάλιστα, η Tesla ανέβηκε από την 28η στην 9η θέση.

Η δεύτερη, Mercedes-Benz, υπολογίστηκε ότι φτάνει σε αξία τα 58,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρότι σημείωσε μείωση κατά 3% σε σχέση με πέρσι, πέρασε την Toyota - της οποίας η αξία έπεσε κατά 18%, στα 52,5 δισ. δολάρια. Μεταξύ των 500 εταιρειών, η Mercedes-Benz είναι στην 16η θέση, ενώ η Toyota έπεσε από τη 12η στη 19η.

Αυτές είναι οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες που βρίσκονται στην πρώτη εικοσάδα των πιο «πολύτιμων» εταιρειών του κόσμου. Ακολουθεί στην 33η θέση η BMW, στην 40ή η Porsche, στην 43η η Mitsubishi και στην 47η η Volkswagen.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, ένα άλλο επίτευγμα έρχεται από την Κίνα, και την ανελισσόμενη BYD: το επίτευγμα της εταιρείας με τη μεγαλύτερη αύξηση -κατά 57%- στην αξία της σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Η αξία της BYD υπολογίζεται στα 10 δισ. δολάρια.

Αντίστοιχη ανέλιξη σημειώνουν, φυσικά, και οι πολυεθνικοί γίγαντες κατασκευής μπαταριών - με προεξέχουσα την κινεζική CATL, η οποία βρίσκεται στην 135η θέση με αξία 14,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στην κορυφή της λίστας των 500 ανέβηκε πλέον η Amazon (299,8 δισ. δολάρια), εμπρός από τις Apple και Google με 297,1 και 281,3 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ