Η Ελλάδα παράγει το δικό της βιοντίζελ – Νέα άδεια σε ελληνική εταιρεία

biodiesel

Συνεχίζεται η ανάπτυξη στο κομμάτι του βιοντίζελ στην Ελλάδα, αφού μια ακόμη ελληνική εταιρεία έλαβε άδεια διάθεσής του από τη μονάδα παραγωγής της.

Το βιοντίζελ είναι ένα βιοκαύσιμο το οποίο αποτελεί υποκατάστατο του diesel και χρησιμοποιείται κατ’ αναλογία στο πετρέλαιο κίνησης που χρησιμοποιούμε στα αυτοκίνητά μας, προσφέροντας σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη έναντι των ορυκτών καυσίμων.

Στη χώρα μας παράγεται και διατίθεται από ελληνικές εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιούν ενεργειακές καλλιέργειες, βαμβακέλαιο και χρησιμοποιημένα φυτικά έλαια και ζωικά λίπη που μετατρέπονται σε βιοντίζελ στις μεταποιητικές μονάδες που λειτουργούν στη χώρα.

βιοντίζελ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα είναι ολοένα και περισσότερες οι ελληνικές εταιρείες εκείνες που παίρνουν άδειες διάθεσης και παραγωγής βιοντίζελ, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η παραγωγή του στη χώρα μας.

Η νεότερη εξ αυτών, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, είναι η εταιρεία «Εκκοκκιστήρια Βάμβακος Σπορελαιουργία – Αδερφοί Νικολάου Καραγιώργου ΑΒΕΕ», η οποία έλαβε άδεια διάθεσης βιοντίζελ, έχοντας μονάδα παραγωγής βιοντίζελ δυναμικότητας 12.028,41 χιλιόλιτρων/έτος.

Η εταιρεία που έχει έδρα το 15ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, είχε αιτηθεί την άδεια στις 17 Δεκεμβρίου και πλέον, μπορεί να διαθέτει το βιοντίζελ που παράγει στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ