Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD αλλάζει την στρατηγική της, όσον αφορά την ευρωπαϊκή ήπειρο. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα λανσάρει μια σειρά μοντέλων, τα οποία θα απευθύνονται μόνο στη συγκεκριμένη αγορά.
Τα αυτοκίνητα θα είναι σχεδιασμένα για τα γούστα, τις πόλεις και τους δρόμους της Ευρώπης. Η αρχή αναμένεται να γίνει με το Dolphin G, ένα plug-in υβριδικό που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί μέσα στον Ιούνιο. Ουσιαστικά θα αποτελεί την εναλλακτική λύση PHEV στο ηλεκτρικό Dolphin Surf. Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, τότε το G, θα είναι από τα μικρότερα plug-in υβριδικά μοντέλα στην ήπειρό μας, ίσως και το μικρότερο.
Όπως εξήγησε η Στέλλα Λι, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της BYD, στην Ευρώπη δεν λειτουργεί η ίδια λογική με την Κίνα. Στο Παρίσι, στο Μιλάνο, στη Ρώμη και στο Λονδίνο, ο αγοραστής επιθυμεί συχνά ένα συμπαγές μοντέλο και όχι άλλο ένα ακόμα μεγάλο crossover, ενώ οι Ασιάτες προτιμούν τα φαρδύτερα αυτοκίνητα με τους μεγάλους χώρους στο εσωτερικό και τις μεγάλες οθόνες.
BUY NOW
Για αυτό ακριβώς το λόγο, οι κατασκευαστές της BYD εργάζονται πλέον ξεχωριστά, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις διαφορετικές ανάγκες. Το μήκος του αμαξώματος ενός οχήματος στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι όχι μεγαλύτερο από 4,3 μέτρα. Μάλιστα φήμες αναφέρουν πως η εταιρεία ετοιμάζει εργοστάσιο στην Ουγγαρία. Εκεί θα παράγονται το Dolphin Surf, το Atto 2 και σύντομα και το Dolphin G.
Οι Κινέζοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, προκειμένου να κερδίσουν τους Ευρωπαίους καταναλωτές. Το θέμα πως αν καταφέρουν να φέρουν μικρότερα και πρακτικότερα μοντέλα, αυτό θα σημάνει… «πονοκέφαλο» στους εγχώριους ανταγωνιστές.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ