Η βροχή προκαλεί φωτιά σε ηλεκτρικά οχήματα

Tesla Fire

Ένα ανεξήγητο φαινόμενο παρουσιάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ειδικότερα στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τα χτυπημένα από τον τυφώνα Ίαν, ηλεκτρικά οχήματα.

Μπορεί μια καταρρακτώδης βροχή να προκαλέσει φωτιά; Απ’ ό,τι φαίνεται μπορεί κρίνοντας από τα περιστατικά τα οποία καταγράφηκαν στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μετά και το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Ίαν.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίσει περίπου δέκα περιστατικά… ανεξήγητων πυρκαγιών σε ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία εκτέθηκαν στις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Όπως όλα δείχνουν, τα ηλεκτρικά οχήματα τα οποία δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού κινδυνεύουν να καταστραφούν ολοσχερώς, καθώς στην περίπτωση που διαβρωθεί τμήμα της μπαταρίας τότε είναι πιθανόν να προκληθεί πυρκαγιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόβλημα που έχει προκύψει στη Φλόριντα κοινοποιήθηκε από τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος δημοσίευσε και ένα video από τις προσπάθειες των συναδέλφων του να κατασβέσουν μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα μοντέλο της Tesla.

Με δεδομένο μάλιστα ότι στην πολιτεία της Φλόριντα κυκλοφορούν περίπου 95.000 ηλεκτρικά οχήματα αλλά και της έντασης με την οποία ο τυφώνας Ίαν χτύπησε τη συγκεκριμένη περιοχή, το πρόβλημα μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερο των αρχικών εκτιμήσεων.

Όπως και να έχει, η κατάσβεση μιας φωτιάς σε ένα ηλεκτρικό όχημα απαιτεί διαχείριση, καθιστώντας το έργο των πυροσβεστών ακόμα πιο δύσκολο.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ