Η BMW φτιάχνει χρώμα αυτοκινήτου από... περιττώματα

BMW paint

Κατά καιρούς έχουμε δει πολλές άσχημες αποχρώσεις σε διάφορα αυτοκίνητα, αλλά φαίνεται ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, μιας και η BMW συνεργάζεται με την BASF για να φτιάξει βιώσιμες βαφές από λύματα.

Σύμφωνα με τα τελευταίες αναφορές, η BMW και η BASF εργάζονται για την αντικατάσταση διαφόρων υλικών με βάση το πετρέλαιο στη διαδικασία βαφής με πρώτες ύλες από οργανικά απόβλητα που περιλαμβάνουν βιολογικά απόβλητα. Απόβλητα δηλαδή που θα προέρχονται από μονάδες επεξεργασίας λυμάτων.

BMW 2 Active Tourer
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι εκτός από τη μείωση των ορυκτών πόρων που απαιτούνται σε υλικά, η νέα μέθοδος θα μειώσει επίσης τις εκπομπές που συνήθως απελευθερώνονται κατά την παραγωγή και τη μεταφορά πετρελαίου. Η νέα διαδικασία αντιδιαβρωτικής προστασίας και βαφής μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 40 τοις εκατό και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στα εργοστάσια της BMW στη Λειψία της Γερμανίας και στο Rosslyn στη Νότια Αφρική.

“Με τη μείωση της χρήσης ορυκτών πρώτων υλών, μπορούμε να διατηρήσουμε τους φυσικούς πόρους και να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 ταυτόχρονα”, δήλωσε ο Joachim Post, επικεφαλής του δικτύου αγορών και προμηθευτών της BMW.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ