Η BMW αποκάλυψε ένα νέο εντυπωσιακό coupe

BMW Coupe Concept

Μια νέα σχεδιαστικό πρωτότυπο αποκάλυψε η BMW, εξασφαλίζοντας ένα σύντομο ταξίδι σε εκείνη την εποχή που τα coupe αποτελούσαν τη συνηθέστερη έκφανση δυναμικής από τους λιγότερο ή περισσότερο premium κατασκευαστές.

Με αφορμή το περίφημο Concorso d'Eleganza Villa d'Este η BMW αποκάλυψε μία ακόμα coupe δημιουργία, αξιοποιώντας τις καλοσχηματισμένες μεταλλικές επιφάνειες της μέχρι σήμερα γνωστής Z4.

Θα μπορούσε κάλλιστα να ισχυριστεί κανείς ότι πρόκειται για τον φυσικό διάδοχο της εμβληματικής BMW Z3 Coupe, η οποία τη δεκαετία του 1990 ξεχώρισε με την ιδιαίτερη κορμοστασιά της αλλά και τις εντυπωσιακές επιδόσεων των εκδόσεων M.

BMW Coupe Concept
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, το ασχημόπαπο της BMW θεωρείται ένα δυσεύρετο collectors item και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα υποδεχόντουσαν με συμπάθεια την προσπάθεια αναβίωσής του.

Το Concept Touring Coupe το οποίο δημιούργησε η BMW για τις ανάγκες του φετινού Concorso d'Eleganza Villa d'Este θα μπορούσε να θεωρηθεί ως τέτοια, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με ένα πρωτότυπο το οποίο δεν πρόκειται να φτάσει στη γραμμή παραγωγής.

BMW Coupe Concept

Φυσικά η διαφορά από τη γνωστή στους περισσότερους BMW Z4 δεν έγκειται μόνον στη μεταλλική οροφή αλλά και σε άλλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που βρίσκονται εκεί ώστε να τονίσουν την εκκεντρικότητα του concept.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των ζαντών, όπως και των διακοσμητικών επιφανειών του αμαξώματος σε bronze χρώμα.

BMW Coupe Concept
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνουν οι επενδύσεις των καθισμάτων, τις οποίες έχει επιμεληθεί ο οίκος Poltrona Frau και διακρίνονται για τις εξωτερικές ραφές.

Κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες κρύβεται ένας εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 3,0 λίτρων, ο οποίος άνευ συγκλονιστικού απροόπτου προέρχεται από τη γραμμή παραγωγής της βαυαρικής φίρμας.

BMW Coupe Concept

Το Concept Touring Coupe της BMW θα κάνει την πρώτη και μοναδική εμφάνισή του στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, στο πλαίσιο του Concorso d'Eleganza Villa d'Este και στη συνέχεια θα πάρει τον δρόμο του για κάποια από τις καλά προστατευμένες προθήκες των Βαυαρών στο Μόναχο.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ