Η Αττική Οδός από ψηλά –Το εντυπωσιακό βίντεο για τον μεγαλύτερο αστικό αυτοκινητόδρομο της Ελλάδας

Attiki Odos 1

Οι νυχτερινές λήψεις από drone στους κόμβους της Αττικής Οδού, μας χαρίζουν μια μοναδική ατμόσφαιρα και αποτυπώνουν τον παλμό και την ενέργεια της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας.

Η Αττική Οδός έχει μήκος 70 χλμ. και αποτελεί τον περιφερειακό δακτύλιο της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας και την σπονδυλική στήλη του οδικού δικτύου του Νομού Αττικής.

Attiki Odos 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ξεχωριστό εταιρικό βίντεο γυρίστηκε λίγο μετά την δύση του Ηλίου πάνω από επτά κόμβους (Μεταμόρφωση, Κάντζα, Κατεχάκη, Αεροδρόμιο, Κηφισίας, Δ. Πλακεντίας, Κύμης και Περιφεριακή Υμηττού), και δημοσιεύθηκε από την παραχωρησιούχο εταιρεία στο επίσημο κανάλι της στο Youtube.

Η Αττική Οδός είναι ένας αστικού τύπου αυτοκινητόδρομος, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α) ανά κατεύθυνση. Στο μέσον του αυτοκινητόδρομου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κινείται ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Attiki Odos 4

Διατρέχει την Αττική από την Ελευσίνα ως τα Σπάτα, με κύριο αυτοκινητόδρομο τον Αυτοκινητόδρομο 6 (Α6) και δευτερεύοντες τους A61 (Μαρκόπουλο - Λαύριο), Α62 (Περιφερειακή Λεωφόρος Υμηττού), Α64 (Κορωπί-Αεροδρόμιο), Α65 (Περιφερειακή Λεωφόρος Αιγάλεω), οι οποίοι είναι κλάδοι του Α6. Παράλληλα, υπάρχει ο τριτεύων αυτοκινητόδρομος Α621, κλάδος του Α62.

Αποτελεί μοναδικό έργο υποδομής, ακόμα και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς είναι ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος με διόδια, που διασχίζει μια μητροπολιτική πρωτεύουσα με έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ