Η Αστυνομία στις ΗΠΑ κατάσχει τα αυτοκίνητα όσων ντριφτάρουν στους δρόμους

USA Slideshow

Η αστυνομική αρχή της πόλης Oakland των ΗΠΑ δημοσίευσε στο Twitter/X τη συλλογή της από τα αυτοκίνητα που έχει κατασχέσει σε αυτοσχέδιες επιδείξεις πλαγιολισθήσεων σε δημόσιους δρόμους.

Οι αυτοσχέδιες πλαγιολισθήσεις, άλλοτε με τη μορφή επίδειξης και ενίοτε και με τη μορφή αναμετρήσεων (σαν ένας αγώνας Drift σε δημόσιους δρόμους) είναι ένα φλέγον πρόβλημα για τις αρχές του Oakland, όσο και πολλών άλλων μεγάλων πόλεων του κόσμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, καθώς τα περιστατικά έχουν πληθύνει τους τελευταίους μήνες, στην προσπάθειά της να αποθαρρύνει τους επίδοξους Ken Block από αυτή την επικίνδυνη συνήθειά τους η Αστυνομία της αμερικανικής πόλης δημοσίευσε στο Twitter/X μια φωτογραφία από όλα τα αυτοκίνητα που έχει κατασχέσει από οδηγούς που συμμετείχαν σε αυτές τις επιδείξεις.

Παρότι οι φωτογραφίες είναι άθλιες, μπορούμε στη συλλογή αυτή να διακρίνουμε αρκετές BMW και Chevrolet Camaro, κάποια Infiniti και ένα Honda Accord. Η κατάσχεση δεν είναι μόνιμη, βεβαίως, αλλά μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 30 ημέρες - συνοδευόμενη, φυσικά, από ένα πολύ τσουχτερό πρόστιμο.

Σύμφωνα όσα αναφέρονται στην ανάρτηση αυτή, η Αστυνομία του Oakland προχώρησε στην κατάσχεση 80 αυτοκινήτων μέσα σε μόνο μία βραδιά, στις 5 Μαΐου, κόβοντας παράλληλα 50 κλήσεις και προχωρώντας σε μία σύλληψη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μήνυμα της αστυνομικής αρχής της πόλης αναφέρει, συγκεκριμένα, πως «εάν λάβετε μέρος σε παράνομες παραστάσεις πλαγιολισθήσεων, το όχημά σας ενδέχεται να ρυμουλκηθεί και να κατασχεθεί με κράτηση 30 ημερών. Η βίαιη, ενοχλητική και παράνομη συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή. Οι αξιωματικοί θα λάβουν μέτρα επιβολής κόβοντας κλήσεις, πραγματοποιώντας συλλήψεις και ρυμουλκώντας οχήματα».

Πολλές από τις μέχρι στιγμής συγκεντρώσεις για επιδείξεις πλαγιολισθήσεων στο Oakland είχαν πολύ δυσμενή κατάληξη. Σε μία από αυτές, κατά τη φετινή αργία της 19ης Ιουνίου, δέχθηκαν σφαίρες από πυροβολισμούς 15 άτομα, ενώ σε άλλες έχουν δεχθεί επίθεση περιπολικά και έχουν πυρποληθεί πολιτικά αυτοκίνητα.

Το έργο των αρχών γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο διότι οι επιδείξεις πλαγιολισθήσεων συγκεντρώνουν τεράστια πλήθη που τις παρακολουθούν, τα οποία δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν από την Αστυνομία. Κι έτσι η τελευταία προχωρά σε πιο δραστικά μέτρα, όπως οι κατασχέσεις των οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ