Αυτή είναι η νέα μοτοσικλέτα της Aston Martin -Mε 225 ίππους και επιδόσεις F1

AMB 001 PRO

Τρία χρόνια μετά την παρουσίαση της AMB 001, μία νέα μοτοσυκλέτα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την πίστα από την Aston Martin και την Brough Superior, κάνει την εμφάνισή της στην έκθεση EICMA του Μιλάνου.

Σχεδιασμένη από την Aston Martin με επιρροές από την Valkyrie AMR Pro και εφοδιασμένη με κινητήρα από την Brough Superior, η οποία θα είναι υπεύθυνη και για την παραγωγή της, η AMB 001 Pro διαθέτει αυξημένη ισχύ και βελτιωμένη αεροδυναμική.

AMB 001 PRO b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχέση με την προκάτοχό της, η νέα superbike εξακολουθεί να διατηρεί επιθετική όψη φέροντας καινούρια εμπρός μάσκα, πλαϊνά και πίσω αεροδυναμικά βοηθήματα, ώστε να βελτιώνουν τη ροή του αέρα και να αυξάνουν παράλληλα τις καθοδικές δυνάμεις για μεγαλύτερη ευστάθεια.

Εμφανισιακά, οι χρωματισμοί της μοναδικής έκδοσης της AMB 001 Pro θα είναι σαν και αυτούς της εικονιζόμενης φωτογραφίας. Το πράσινο θα συνδυάζεται με το lime, αλλά και το μαύρο, μαζί με ανθρακόνημα σε σατινέ απόχρωση.AMB 001 PRO c

Ο αλουμινένιος (billet) 2κύλινδρος κινητήρας των 997 cc αποδίδει ισχύ 225 ίππων, που είναι βελτιωμένη κατά 25%, σε σχέση με την μοτοσυκλέτα που αντικαθιστά. Αν υπολογίσουμε το βάρος που έχει περιοριστεί στα 175 κιλά, τότε μιλάμε για μία αναλογία κιλών ανά ίππο που παραπέμπει σε… νούμερα από τη Formula 1!

Η AMB 001 Pro θα είναι χειροποίητη και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Brough Superior στην Τουλούζη, που βρίσκεται στη Γαλλία. Θα παραχθούν 88 μονάδες μόλις, ενώ οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να βρίσκονται στους ευτυχείς κατόχους, το πρώτο τέταρτο του 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ