Η Alfa Romeo μένει πιστή στα σεντάν αυτοκίνητα

alfa romeo

Όσο και αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο στην κατασκευή SUVs και crossover, μια και γίνονται συνεχώς πιο δημοφιλή, η Alfa Romeo επιβεβαιώνει ότι η Giulia θα παραμείνει sedan.

Μπορεί η πρώτη προσπάθεια της ιταλικής φίρμας να δημιουργήσει ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων να μην είδε ποτέ το πράσινο φως ώστε να μπει στην παραγωγή και αναφερόμαστε στο πρωτότυπο Kamal, που παρουσιάστηκε το 2003, ωστόσο η αρχή αν και άργησε, έγινε τα επόμενα χρόνια.

Εν έτει 2016 λοιπόν εμφανίστηκε η Stelvio, ενώ η συνέχεια και συγκεκριμένα το 2022 η Alfa Romeo μας επεφύλασσε την Tonale. Όπως ήδη γνωρίζουμε, μέσα στο ερχόμενο έτος θα κάνει επίσης το ντεμπούτο της και η μικρότερου μεγέθους Milano. Όμως αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως η φίρμα έχει σκοπό να γίνει κατασκευαστής υψηλών οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο αγγλικό περιοδικό Autocar, o Διευθύνων Σύμβουλος Jean-Philippe Imparato, δήλωσε πως η επόμενη γενιά της Giulia, θα διατηρήσει την ίδια φιλοσοφία αμαξώματος, δηλαδή αυτή ενός saloon. Όσο και αν ο κόσμος δείχνει πια να έχει την τάση να προτιμά περισσότερο τα πιο πολυχρηστικά αυτοκίνητα.

Alfa Romeo Giulia

Η κατηγορία των sedan… «υποφέρει», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Alfa Romeo θα αλλάξει τα πλάνα της. Μένοντας πιστή στην παράδοσή της, θα εξακολουθήσει να προσφέρει μια σπορτίφ berlina, που αρκετοί έχουν αγαπήσει να βλέπουν και να οδηγούν.

Στα σχέδιά της μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται τόσο η αναβίωση της GTV, όσο και της Duetto! Λεπτομέρειες προς το παρόν, δεν υπάρχουν. Παρ’ όλα αυτά, θα αναμένουμε με ανυπομονησία να μάθουμε νεότερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ