Επίσημο: Η Alfa Romeo ετοιμάζει νέο sportscar

Alfa Romeo Sportscar

Με ένα εντυπωσιακό sportscar περιορισμένης παραγωγής πρόκειται να αποχαιρετήσει η Alfa Romeo του κινητήρες βενζίνης, κλείνοντας ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας όπως μόνον εκείνη ξέρει.

Η Alfa Romeo έχει ήδη κάνει γνωστή την πρόθεσή της να εγκαταλείψει την εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης, αρχής γενομένης από το 2024, ωστόσο πριν να συμβεί αυτό, η μιλανέζικη φίρμα επιφυλάσσει στους λάτρεις της αυτοκίνησης μια… μικρή έκπληξη.

Ο λόγος για ένα εντυπωσιακό sportscar, το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πρόκειται να περάσει στην παραγωγή το 2023, αποτελώντας επί της ουσίας το κύκνειο άσμα των θερμικών κινητήρων για την ιταλική φίρμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Alfa Romeo Sportscar

Η πληροφορία για τη δημιουργία ενός νέου sportscar ήρθε από τον επικεφαλής της Alfa Romeo Jean Philipe Imparato, ο οποίος δεν δίστασε να ορίσει και το χρονοδιάγραμμα της παραγωγής του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ισχυρό άνδρα της Alfa Romeo, το νέο sportscar πρόκειται να αποκαλυφθεί το πρώτο εξάμηνο 2023, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κρατήσει τις απαραίτητες αποστάσεις από το ηλεκτροκίνητο μέλλον της ιταλικής φίρμας.

Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο αποκάλυψε ο Jean Philipe Imparato είναι ότι το νέο sportscar θα αντλεί έμπνευση από τα εμβληματικά τετράτροχα της Alfa Romeo και ότι η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα είναι εξαιρετικά συναρπαστικό, πολύ ακριβό και ως εκ τούτου… επιλεκτικό. Μέσα στα επόμενα δύο θα παρουσιάσουμε μερικές εκπληκτικές προτάσεις, οι οποίες δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές», δήλωσε ο Jean Philipe Imparato, σκιαγραφώντας το προφίλ των μελλοντικών προτάσεων της ιταλικής φίρμας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Alfa Romeo Sportscar

Κρίνοντας, λοιπόν, από τα λεγόμενα του Γάλλου μάνατζερ, οι πιθανότητες να δούμε κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του νέου sportscar της Alfa Romeo τον γνωστό, διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων είναι κάτι παραπάνω από ισχυρές, από τη στιγμή o συγκεκριμένος κινητήρας μπορεί να υποστηρίξει την παρουσία του σε ένα sportscar.

Όπως και να έχει, ο Jean Philipe Imparato υποσχέθηκε ότι τον προσεχή Νοέμβριο θα έχει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει το πλάνο της Alfa Romeo τουλάχιστον για το 2023 προσφέροντας περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για το περιορισμένης παραγωγής sportscar το οποίο βρίσκεται ήση στα σκαριά όσο και για την έλευση νέων, mainstream μοντέλων που θα ενισχύσουν την παρουσία της μιλανέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ