Η Αλβανία ετοιμάζει πίστα Formula 1. Η Ελλάδα; (video)

Albanian F1 Track 1

Η γειτονική χώρα πήρε το πράσινο φως και θα κατασκευάσει ένα αυτοκινητοδρόμιο προδιαγραφών F1, με την ελπίδα να το δει και στο καλεντάρι του κορυφαίου μηχανοκίνητου πρωταθλήματος.

Η Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών και Οδικών Μεταφορών της Αλβανίας παρουσίασε πριν μερικούς μήνες τα μεγαλόπνοα σχέδια της για την κατασκευή ενός μεγάλου συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει πίστα κορυφαίων προδιαγραφών και ανάλογες εγκατατάσεις για την υποστήριξη διαφόρων πρωταθλημάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Albanian F1 Track 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη πίστα στην Αλβανία θα κατασκευαστεί στο Ελμπασάν και θα υλοποιηθεί με τις ευλογίες και την επίβλεψη της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIA). Μάλιστα, μέλη της FIA και στελέχη της κυβέρνησης και της τοπικής κοινωνίας, έχουν συναντηθεί ήδη και έχουν κάνει τις εισαγωγικές διαβουλεύσεις για το συγκεκριμένο έργο.

Η πρώτη αλβανική πίστα και οι εγκαταστάσεις της θα καλύπτουν μία έκταση μεγαλύτερη των 5.000 τ.μ., με την πίστα να ξεπερνά σε μήκος τα 5 χλμ. (5,3 χλμ.) και να πληροί τις προδιαγραφές της FIA. Επίσης, θα διαθέτει drag stip μήκους 1,2 χλμ. και πίστα για καρτ των υψηλότερων προδιαγραφών, ενώ γύρω θα υπάρχουν μικρότερες πίστες για off road αγωνιστικά και εκπαίδευση αγωνιστικής οδήγησης.

Albanian F1 Track 4

Τα κτήρια που θα κατασκευαστούν θα φιλοξενούν διάφορες αυτοκινητικές και αγωνιστικές εκδηλώσεις, και θα υπάρχει και ένα μικρό μουσείο αυτοκινήτου για τους λάτρεις του κλασικού αυτοκινήτου. Ακόμα, η πίστα θα διαθέτει ελικοδρόμια και έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για χρήση από ελαφρά αγωνιστικά αεροσκάφη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επένδυση περιλαμβάνει και το νέο συγκρότημα της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών και Οδικών Μεταφορών με Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου για διενέργεια δοκιμών. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τα κονδύλια της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών και Οδικών Μεταφορών σε συνεργασία με τον Δήμο Ελμπασάν, και με την υποστήριξη της Αλβανικής Κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ