Η άγνωστη «αγαπημένη» του Schumacher -Το αυτοκίνητο που έκλεψε την καρδιά του Γερμανού

Michael Schumacher

Συνδέοντας το όνομά του με τη «χρυσή εποχή» της Ferrari το 1999-2004, ο Michael Schumacher δεν θα μπορούσε να θεαθεί στο τιμόνι μιας Porsche Carrera GT.

Από τα 7 παγκόσμια πρωταθλήματά του ο «Schumi» κατέκτησε τα πέντε διαδοχικά την περίοδο 2000-'04 με τη Ferrari, και με τη «dream team» του Jean Todt και του Ross Brawn στο Μαρανέλο. Μετά την αποχώρησή του από τη Scuderia και το σπορ, επέστρεψε για τρία χρόνια στη Mercedes - κι έτσι, σε καμία χρονική στιγμή δεν θα μπορούσε να φανεί στο κάθισμα μιας Porsche.

porsche schumacher
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλα αυτά, από την αμύθητη περιουσία των περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται ότι συγκέντρωσε, δαπάνησε ένα σημαντικό μέρος για τη δημιουργία μιας σεβαστής συλλογής σπάνιων σπορ αυτοκινήτων - κυρίως, φυσικά, της Ferrari και έπειτα της Mercedes. Όμως, στη συλλογή αυτή υπήρξαν και ορισμένα «μυστικά» αυτοκίνητα.

Ένα από αυτά ήταν και αυτή η κατάμαυρη Porsche Carrera GT. Ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα δημιουργήματα της Porsche, με V10 κινητήρα 5.7 λίτρων και ισχύ 603 ίππων.Ο Michael Schumacher την αγόρασε το 2004. Για την ακρίβεια δεν την αγόρασε ο ίδιος αλλά ο manager του, Willi Weber, μέσω της εταιρείας του Weber Management, από την αντιπροσωπεία της Porsche στη Λειψία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γερμανός θρύλος της F1 κατέφυγε σε αυτή τη λύση διότι το 2004 είχε συμβόλαιο με τη Scuderia και μια πιθανή είδηση ότι ο οδηγός-σύμβολο της Ferrari αγόρασε μια Porsche δεν θα τύγχανε και της θερμότερης υποδοχής στους διαδρόμους του Μαρανέλο. Έτσι, την αγόρασε ο «κύριος 20%» W. Weber, και την κράτησε στην κατοχή του ως το 2008.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ίχνη του αυτοκινήτου χάθηκαν, έκτοτε - μέχρι σήμερα. Η διαδικτυακή πλατφόρμα Elferspot έβγαλε για πώληση μια μαύρη, άρτια συντηρημένη Carrera GT, αλλά όχι ένα τυχαίο αντίτυπό της: αυτό που άνηκε στον Michael Schumacher.

Το αυτοκίνητο, κατά την επιθυμία του πολυπρωταθλητή της Formula 1, έχει στην ουρά του το κλασσικό αυτοκόλλητο της υπογραφής του «Schumi», καθώς και ανάφλυφο το σχέδιο του κράνους του στη δερμάτινη θήκη των εγγράφων του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή εκκίνησης για τη δημοπράτηση του αυτοκινήτου δεν έχει οριστεί ακόμα. Την έτσι κι αλλιώς πολύ υψηλή τιμή του αυξάνει επιπλέον και το γεγονός ότι το κοντέρ αυτής της Carrera GT γράφει μόλις 14.200 χιλιόμετρα. Πάντως, αν η τελική τιμή που θα πουληθεί κρατηθεί κάτω από το 1 εκατομμύριο ευρώ, θα είναι απρόσμενο - ειδικά με βάση την τιμή που πουλήθηκε πρόσφατα μια Carrera GT «του κουτιού», αλλά όχι τόσο διάσημη.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ