Η Hyundai εφευρίσκει νέο σύστημα απολύμανσης του πορτ-μπαγκάζ

Hyundai Trunk

Η πανδημία εξαιτίας του Covid-19 έχει ωθήσει αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύσουν στην προστασία από τους ιούς και τα μικρόβια στην καμπίνα των επιβατών, όμως η Hyundai το πάει ένα βήμα παραπέρα.

Τα φίλτρα PM2.5, τα φίλτρα ενεργού άνθρακα και τα διάφορα συστήματα ιονισμού του αέρα, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Αναμφίβολα, τα επόμενα χρόνια θα τα βλέπουμε και σε αυτοκίνητα μικρότερης κατηγορίας και όχι μόνο στα πολυτελείας.

Hyundai Trunk b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Hyundai στρέφει την προσοχή της στο χώρο πορτ-μπαγκάζ, αλλά και το περιεχόμενο του, ανακοινώνοντας πως το επερχόμενο Ioniq 7 θα διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα ροής αέρας, που θα τον ανανεώνει χρησιμοποιώντας επιπλέον μια κάμερα, αλλά και υπεριώδες φως.

Κατά τα λεγόμενα της εταιρείας, όλοι οι παθογόνοι οργανισμοί, οι δυσάρεστες οσμές και οι ρύποι θα αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους. Αρχικά, το σύστημα πλοήγησης παρέχει την πρώτη πληροφορία για το που βρίσκεται το αυτοκίνητο. Έτσι, αν για παράδειγμα ο χώρος αποσκευών φορτωθεί σε κάποιο κτίριο με γραφεία ή σε κατάστημα φρέσκων προϊόντων, θα δίνει και τη βαρύτητα εκεί που χρειάζεται.

Hyundai Trunk c

Στη συνέχεια με την συμβολή μιας κάμερας και τους ανάλογους αισθητήρες, το σύστημα αντιλαμβάνεται την ποσότητα των αντικειμένων που βρίσκονται στο πορτ-μπαγκάζ και ρυθμίζει την ένταση των λαμπτήρων που βγάζουν την υπεριώδη ακτινοβολία. Αντίστοιχα, υπολογίζεται και η αναγκαία ανανέωση του αέρα, επομένως με αυτόν τον τρόπο απολυμαίνονται και οι αποσκευές και ο αέρας, καταπολεμώντας κάθε είδους μικρόβια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ