Με αυτό το χρώμα ξεχνάς το air condition -Ποια ανακάλυψη αλλάζει τα δεδομένα

Λευκό χρώμα

Το λευκότερο χρώμα στον κόσμο δημιούργησαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Purdue των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το οποία αντανακλά έως και το 98,1% της ηλιακής ακτινοβολίας.

Μικρές και καθημερινές συνήθειες μπορεί να έχουν ένα τεράστιο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Οι περισσότεροι λοιπόν γνωρίζουν ότι η χρήση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο επιβαρύνει την κατανάλωση καυσίμου, αυξάνοντας δυσανάλογα και τους εκλυόμενους ρύπους.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Purdue δημιούργησαν ένα χρώμα το οποίο θα αντανακλά την ηλιακή ενέργεια σε ποσοστό μάλιστα που υπερβαίνει το 98%.

Λευκό χρώμα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρώμα αυτό θεωρείται ότι είναι το πιο λευκό που έχει δημιουργηθεί ποτέ, ενώ με δεδομένο ότι η λευκή απόχρωση παραμένει η δημοφιλέστερη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, η χρήση του θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην προσπάθεια περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Χάρη στα νανοσωματίδια θειικού βαρίου που βρίσκονται στη βαφή, αντανακλά το 98,1% του ηλιακού φωτός. Αυτό επιτρέπει να πέσει η θερμοκρασία στην επιφάνεια στην οποία εφαρμόζεται περισσότερο από 4,5 βαθμούς Κελσίου.

Λευκό χρώμα

Ωστόσο, οι πρώτες εφαρμογές της βαφής είχαν ένα σοβαρό μειονέκτημα: για να επιτευχθεί το σωστό αποτέλεσμα, το πάχος του στρώματος της βαφής έπρεπε να είναι τουλάχιστον 400 μικρά, γεγονός που περιόριζε σημαντικά το πεδίο εφαρμογής της. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες συνέχισαν να πειραματίζονται με τη σύνθεση της νέας βαφής.

Η τελευταία ανάπτυξή τους είναι ένα εξαιρετικά πορώδες χρώμα επιπλέον συστατικά που χρησιμοποιούνται συνήθως και σε λιπαντικά. Η ανακλαστικότητά του είναι ελαφρώς χαμηλότερη – 97,8%, αλλά το πάχος είναι μικρότερο από 250 μικρά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Λευκό χρώμα

Ένα άλλο πλεονέκτημα της νέας βαφής είναι η μείωση του βάρους κατά 80%, ανοίγοντας νέες δυνατότητες εφαρμογής της. Τώρα πλέον μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτοκίνητα, καθώς και σε αεροπλάνα και διαστημόπλοια. Είναι αλήθεια ότι πολλά αστραφτερά λευκά αυτοκίνητα στο δρόμο μπορούν να «τυφλώσουν» οδηγούς και πεζούς, στοιχείο όμως που εξετάζουν σοβαρά οι επιστήμονες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ