Πόσα χρήματα ξόδεψαν οι Ευρωπαίοι για πατίνια, ποδήλατα και κοινόχρηστα αυτοκίνητα -Το ποσό ρεκόρ

Rent a car

Άνοδο 45% κατέγραψαν οι κοινόχρηστοι στόλοι των ποδηλάτων, scooters και αυτοκινήτων αλλά η άντληση χρημάτων από τα χρηματoπιστωτικά ιδρύματα είναι πλέον πολύ δύσκολη.

Σε άνοδο βρίσκεται η κοινή χρήση των ποδηλάτων, scooters, αυτοκινήτων σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία start-up, Fluctuo, που ειδικεύεται στην ανάλυση των δεδομένων από την συγκεκριμένη αγορά.

Στα τέλη του 2022, στις εκατό περίπου ευρωπαϊκές πόλεις που μελέτησε η εταιρεία, περίπου 850.000 κοινόχρηστα οχήματα (ποδήλατα, scooters και αυτοκίνητα) κυκλοφορούσαν στους δρόμους.

Ο αριθμός των κοινόχρηστων οχημάτων είναι αυξημένος κατά 45% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Αυτά τα οχήματα πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνολικά 550 εκατομμύρια διαδρομές, δημιουργώντας έναν τζίρο 3,1 δισεκατομμυρίων ευρώ!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
e-scooters

Οι προοπτικές για αυτές τις νέες μεταφορικές λύσεις, που συνδέονται στενά με τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, της ρύπανσης και της κατάργησης του ιδιωτικού αυτοκινήτου, είναι ελπιδοφόρες. Η Fluctuo υπενθυμίζει από αυτή είναι η νέα τάση της εποχής και ότι τον περασμένο χρόνο, τουλάχιστον 200 νέες κοινές λύσεις κινητικότητας από διάφορες εταιρείες τέθηκαν σε λειτουργία στην Ευρώπη, γεγονός που καταδεικνύει την υπερδραστηριότητα στον συγκεκριμένο τομέα.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κερδίζουν προς στιγμήν τους χρήστες και σύμφωνα με την Fluctuo, η χρήση κοινόχρηστων στόλων ποδηλάτων αυξήθηκε περισσότερο από 118% μέσα σε ένα χρόνο στις πόλεις που μελετήθηκαν, ενώ ο αριθμός των σταθμών παρέμεινε σταθερός. Τα αποτελέσματά τους ήταν ιδιαίτερα θετικά στη Γαλλία (με τον Vélib στο Παρίσι), την Ισπανία (Bicing στη Βαρκελώνη) και τη Μεγάλη Βρετανία (Santander Cycles στο Λονδίνο).

Από την πλευρά τους, τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν σημειώσει αυξανόμενη επιτυχία σε μεγάλο αριθμό πόλεων, φτάνοντας έως και τις 600.000 μονάδες. Ωστόσο, αυτός ο τρόπος μετακίνησης έχει απαγορευθεί από πολλές χώρες και τα ηλεκτρικά πατίνια θα πρέπει να αποσυρθούν από την κυκλοφορία..

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
rent a car


Η ζωή των εταιρειών με κονόχρηστα οχήματα δεν είναι εύκολη και η εταιρεια Fluctuo ξεκαθαρίζει ότι το μέλλον αυτού του νέου κλάδου της βιομηχανίας και των υπηρεσιών παραμένει αβέβαιο.

 Υπό τον τριπλό αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης, την εισβολή στην Ουκρανία και την επακόλουθη οικονομική κρίση, οι εκκλήσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι πιο δύσκολες και η συγκέντρωση κεφαλαίων είναι συχνά χαμηλότερη από τους αρχικούς στόχους. 

Το 2022, σχεδόν 93 εταιρείες διέκοψαν τη λειτουργία τους με τρανταχτό παράδειγμα την εταιρεία κοινής χρήσης αυτοκινήτων Shaary με έδρα τη Μασσαλία, τη Νίκαια και το Στρασβούργο, η οποία δεν μπόρεσε να αντλήσει μετρητά από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ