Το νέο Honda CR-V θα είναι και plug-in hybrid με κυψέλες υδρογόνου

Honda CR-V

Η νέα έκδοση κινητήρα του επερχόμενου μεσαίου SUV της Honda θα κάνει την εμφάνισή της στην αγορά το 2024.

Η Honda δραστηριοποιείται χρόνια στην κατασκευή αυτοκινήτων που φέρουν κυψέλες υδρογόνου, με τις δύο γενιές του Clarity να αποτελούν μία ισχυρή εναλλακτική απέναντι στις κλασικές τεχνολογίες που προσφέρουν μετακινήσεις χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Honda CR-V 2023 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή την φορά οι Ιάπωνες μηχανικοί επέλεξαν να εφαρμόσουν την συγκεκριμένη τεχνολογία υδρογόνου στη νέα γενιά του CR-V. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν θα εκπλαγούμε εάν μάθουμε ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που απλά μοιάζει αισθητικά στο CR-V και κάτω από το αμάξωμα φέρει διαφορετική τεχνολογία.

Το συγκεκριμένο σύστημα κίνησης αποτελείται από κυψέλες υδρογόνου και μία μπαταρία, με την τελευταία να μπορεί να φορτίσει με ρεύμα μέσω οποιασδήποτε παροχής. Το γεγονός ότι φέρει σύστημα επαναφόρτισης της μπαταρίας με ρεύμα δεν είναι κάτι νέο για την Honda, μιας και το έχουμε δει και στην τελευταία γενιά του Clarity.

Honda CR-V 2023 5

Σύμφωνα με την Honda, το μοντέλο συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της οδήγησης με ρεύμα από την μπαταρία και την δυνατότητα να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις με χρήση υδρογόνου. Η παραγωγή του νέου μοντέλου θα πραγματοποιείτε στις Η.Π.Α. από το 2024, στο εργοστάσιο που κατασκευαζόταν το τελευταίας γενιάς NSX.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη έκδοση του επερχόμενου CR-V (;) θα έχει μικρή παραγωγή και στόχος της δεν είναι το μεγάλο μερίδιο αγοράς, αλλά η συμβολή της στην γνώση της ιαπωνικής εταιρείας πάνω στην τεχνολογία κυψελών υδρογόνου.

Honda CR-V 2023 3

Η Honda δεν έχει διευκρινίσει ακόμα τον μικρό αριθμό παραγωγής της έκδοσης, ωστόσο αναμένεται να συμβάλει στην φιλοδοξία της εταιρείας για πώληση «καθαρών» αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων από το 2040.

Επιπλέον, η νέα έκδοση πιθανότατα θα φέρει και επαναφορτιζόμενο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, plug-in hybrid, αλλά είναι άγνωστο εάν θα την δούμε κυκλοφορεί στους δρόμους της Ευρώπης. Το μόνο που γνωρίζουμε για τη νέα γενιά του CR-V είναι ότι θα έρθει στην γηραιά ήπειρο σε υβριδική και επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση (PHEV).

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ