Το νέο Honda Civic Type R έσπασε τα χρονόμετρα στο Nurburgring (Video)

Honda Civic Type R

Τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς στην «πράσινη κόλαση» του Nurburgring ανέκτησε το Honda Civic Type R στη νεότερη εκδοχή του.

Στον θρόνο του βασιλιά επέστρεψε το Honda Civic Type R, ανακτώντας στην πίστα του Nurburgring το τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, η νέα γενιά της κορυφαίας έκδοσης του Honda Civic κατάφερε να ολοκληρώσει τα 20,8 χιλιόμετρα της πράσινης κόλασης σε 7 λεπτά, 44 δευτερόλεπτα και 881 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Honda Civic Type R
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μολονότι ο χρόνος είναι παραπλήσιος με εκείνον που είχε σημειώσει η προηγούμενη γενιά του Honda Civic Type R έξι χρόνια πριν, η διαμόρφωση της πίστας του Nurburgring είναι διαφορετική γεγονός που καθιστά τη νέα επίδοση του ιαπωνικού hatchback την καλύτερη όλων των εποχών.

Για την ακρίβεια το μήκος της πίστας του Nurburgring αυξήθηκε κατά περίπου 230 μέτρα, καθιστώντας την ολοκλήρωση ενός «μαρτυρικού» γύρου δυσκολότερη.

Honda Civic Type R

Το νέο Honda Civic Type R των 329 ίππων και των 420 Nm ροπής, αναμετρήθηκε με την «πράσινη κόλαση» του Nurburgring φορώντας ελαστικά Pilot Sport Cup 2 της Michelin και όχι εκείνα που τοποθετούνται από το ιαπωνική φίρμα τα οποία είναι Pilot Sport 4 S.

Πέρα από αυτήν την αλλαγή πάντως, το ιαπωνικό «hot hatch» δεν έφερε καμία άλλη αναβάθμιση που θα μπορούσε να βελτιώσει την επίδοσή του στην πίστα του Nurburgring.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Honda Civic Type R

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νέο Honda Civic Type R κράτα το ρεκόρ και στην πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία, επιβεβαιώνοντας όσους τοποθετούν την ιαπωνική πρόταση στην κορυφή της πυραμίδας των αυτοκινήτων με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Η εμπορική πορεία του νέου Honda Civic Type R δεν έχει ξεκινήσει στην ελληνική αγορά και η τιμή του παραμένει στη χώρα μας ακόμα και σήμερα άγνωστη .

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ