Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο από τον Λίβανο -Ηλεκτρικό, με φωτοβολταϊκά στην οροφή του

lira

Ένας μηχανικός, ονόματι Hisham Houssami από τον Λίβανο, αποκαλύπτει την… «Lira», ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινείται χρησιμοποιώντας την ενέργεια από τον Ήλιο.

Αν και βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του πρωτότυπου, ο δημιουργός του ισχυρίζεται πως η αυτονομία φτάνει τα 200 χιλιόμετρα. Πληροφορίες για τις μπαταρίες δεν υπάρχουν. Έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να αντιμετωπίζει τις διακοπές ρεύματος στη χώρα, που είναι συχνές.

lira b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ηλιακά panels είναι τοποθετημένα στην οροφή του οχήματος, το οποίο αισθητικά θα έλεγε κανείς ότι είναι εντελώς αδιάφορο, όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Houssami, ο στόχος είναι η κατασκευή ενός εργοστασίου, ώστε το project να βρει τον δρόμο για τη μαζική παραγωγή.

Αλλά προηγουμένως, ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις, πρέπει να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. Εμφανισιακά, το αυτοκίνητο υστερεί και αυτό το γνωρίζει πρώτος από όλους ο εμπνευστής του. Δεν είναι ελκυστικό, ούτε κομψό, όμως είναι λειτουργικό.

Η εναλλακτική αυτή πρόταση για μετακίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων, σε μια χώρα που μαστίζεται από την αστάθεια είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Το κράτος οφείλει και πρέπει να σταθεί δίπλα σε ανάλογες προσπάθειες. Και από ότι φαίνεται έχει ήδη δείξει, σε ένα ποσοστό, ενδιαφέρον.

lira c

Οι προκλήσεις που έρχονται είναι πολλές. Ωστόσο, η τεχνολογία προχωρά με γοργούς ρυθμούς και η βελτίωση των υλικών, η ανθεκτικότητα των εξαρτημάτων, η μείωση του βάρους, η αύξηση της αυτονομίας και η ταχύτερη φόρτιση των μπαταριών είναι πράγματα ουσιαστικής σημασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λίβανος καταβάλει προσπάθειες, όπως όλα δείχνουν, είτε ως χώρα είτε με ιδιωτικές πρωτοβουλίες να αποκτήσει αυτοκίνητα που θα κινούνται στο μέλλον, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ