Χιλιάδες ευρώ στις τσέπες υπαλλήλων -Ποιες εταιρείες μοίρασαν bonus μαμούθ

vw plant

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν την περασμένη χρονιά πολλοί κατασκευαστές ανακοίνωσαν κέρδη ρεκόρ αλλά και την πρόθεση να μοιραστούν κάποια από αυτά με τους υπάλληλούς τους.

Παραδοσιακά, ειδικά έπειτα από μια καλή χρονιά αναφορικά με τον ετήσιο τζίρο, οι κατασκευαστές τις επιπλέον αμοιβές τις οποίες παραχωρούν στο εργατικό δυναμικό τους υπό τη μορφή μπόνους.

Για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2022 ήταν μία ακόμη δύσκολη χρονιά ελέω των γνωστών προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και την υψηλή ζήτηση που δεν μπορεί να καλυφθεί από την παραγωγή.

Ωστόσο, η χρονιά που μας πέρασε είδε τους περισσότερες εταιρείες και ομίλους αυτοκινήτου να σημειώνουν κέρδη ρεκόρ αφού τα ίδια τα προβλήματα ήταν και εκείνα που οδήγησαν στην αύξηση των τιμών, η οποία με τη σειρά της επέτρεψε στις εταιρείες να καταγράψουν πολύ υψηλά κέρδη παρά τον περιορισμό της παραγωγής και κατά συνέπεια των πωλήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τους επί ευρωπαϊκού εδάφους κατασκευαστές αυτοκινήτου η Volkswagen ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοί της θα λάβουν μεγαλύτερο μπόνους για το 2022 σε σχέση με το 2021. Συγκεκριμένα η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ως μπόνους το ποσό των 3.620 ευρώ για κάθε υπάλληλό της. Το πρώτο μέρος αυτού του ποσού έχει ήδη κατατεθεί στους λογαριασμούς των υπαλλήλων της VW από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ η δεύτερη και τελευταία δόση του μπόνους θα καταβληθεί τον ερχόμενο Μάιο.

Η Opel θα μοιράσει επίσης μέρος των κερδών της στους υπάλληλούς, με τον όμιλο της Stellantis να σημειώνει επίσης κέρδη ρεκόρ για το 2022. Το εργατικό δυναμικό της γερμανικής εταιρείας θα λάβει ετήσιο μπόνους για τα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς που φτάνει στο ποσό των 2.000 ευρώ. Το ποσό είναι ακριβώς το ίδιο που έλαβαν οι υπάλληλοι και το 2021, ωστόσο αυτή τη φορά αναλογεί σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κέρδη ρεκόρ σημείωσε την περασμένη χρονιά και η Ferrari, η οποία κατάφερε παράλληλα να αυξήσει για μία ακόμη χρονιά την συνολικά περιορισμένη παραγωγής της κατά 8,5% και να καταγράψει 13.221 πωλήσεις. Η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε μπόνους αυξημένο κατά 12,5% σε σχέση με το 2021 και για τα αποτελέσματα του 2022 οι υπάλληλοι της εταιρείας από το Maranello θα ανταμειφθούν επιπλέον με έως και 13.500 ευρώ.

Η Mercedes είναι μία ακόμη από τις εταιρείες που καταβάλλει μπόνους στο εργατικό της δυναμικό. Μάλιστα για την περσινή χρονιά έγινε εισήγηση στο δ.σ. της εταιρείας για αύξηση της επιπλέον αμοιβής σε επίπεδα ρεκόρ, η οποία και εγκρίθηκε. Οι περίπου 93.000 υπάλληλοι της Mercedes θα δουν τους λογαριασμούς τους να αυξάνονται έως και 7.300 ευρώ.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Stellantis θα μοιράσει στο εργατικό του δυναμικό στις Η.Π.Α. bonus της τάξης των 13.796 ευρώ, μια επιπλέον αμοιβή που δικαιούνται περισσότεροι από 40.000 υπάλληλοί του ομίλου.

Σε ανάλογα επίπεδα θα κινηθεί και το μπόνους ρεκόρ που θα μοιράσει η General Motors στο προσωπικό της στις Η.Π.Α., το οποίο για το 2022 θα φτάσει έως και τα 11.890 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ