Χιλιάδες απολύσεις σε κορυφαία εταιρεία -Κολοσσός μειώνει το προσωπικό του

Tesla Gigafactory

Δυσάρεστα νέα για χιλιάδες εργαζομένους της ηγέτιδας δύναμης παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οποίοι θα χρειαστεί να αναζητήσουν την επόμενη επαγγελματική τους στέγη.

Την πόρτα της εξόδου θα δουν αρχής γενομένης από τις 14 Ιουλίου συνολικά 6.020 εργαζομένοι της Tesla σε Τέξας και Νεβάδα, εν μέσω μιας περιόδου μείωσης της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και της συρρίκνωσης του περιθώριου κέρδους των εταιρειών κατασκευής σχετικής τεχνολογίας μοντέλων.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι 2.688 απολύσεις θα γίνουν στο Τέξας και 3.332 στην Καλιφόρνια. Η Tesla αποκάλυψε τον αριθμό των εργαζομένων που θα θα απομακρυνθούν τη Δευτέρα, καθώς σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο των ΗΠΑ, οι εταιρείες με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους υποχρεούνται να τους ειδοποιούν 60 ημέρες πριν από τις μαζικές απολύσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
tesla παραγωγή

Σημεώνεται ότι στο εργοστάσιο της Tesla στο Όστιν του Τέξας, απασχολούνται περίπου 22.777 εργαζόμενοι, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία μειώνει περίπου το 12% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

Στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Όστιν παράγονται τα μοντέλα Model Y και Cybertruck της εταιρείας, ενώ επίσης αποτελεί και την έδρα της.

Θυμίζουμε ότι προ ολίγων ημερών η Tesla είχε ανακοινώσει ότι θα μειώσει κατά 10% το εργατικό δυναμικό της σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας να επισημαίνει ότι οι πωλήσεις αποτελούν ένα «αναγκαίο μέτρο» για την αναδιοργάνωση της μάρκας ενόψει της επόμενης φάσης ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων, την πόρτα της εξόδου είδε και το νεοσύστατο τμήμα μάρκετινγκ της Tesla στις ΗΠΑ, με τον Elon Musk να έχει... παράπονα για έλλειψη πρωτοτυπίας όσον αφορά τον τρόπο διαφήμισης των μοντέλων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
tesla παραγωγή αυτοκινήτων

Την Τρίτη 23 Απριλίου, η Tesla ανέφερε μείωση 9% στα έσοδα του πρώτου τριμήνου και συνεχή συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους της εν μέσω της απότομης πτώσης των πωλήσεων οχημάτων.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων δήλωσε ότι τα έσοδα μειώθηκαν στα 21,3 δισ. δολάρια από 23,3 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν για 22,15 δισ. δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

Το συγκεκριμένο γεγονός σηματοδοτεί την πρώτη τριμηνιαία πτώση από έτος σε έτος από την αρχή του 2020, η οποία τότε οφειλοταν στη διακοπή της παραγωγής κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ