Το χειροποίητο ηλεκτρικό ποδήλατο των 100 ευρώ (video)

Solar e-bike India 1

Ένας 22χρονος έφτιαξε ένα 7θέσιο ηλεκτρικό ποδήλατο με ηλιακά πάνελ και ελάχιστο κόστος.

Ο Ινδός επιχειρηματίας Asad Abdullah δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο που δείχνει το νέο του e-bike που παίρνει ενέργεια από τον ήλιο και το κατασκεύασε εξ ολοκλήρου από σκραπ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το δημιούργημά του μπορεί να ταξιδέψει αρκετά μακριά, για πάνω από 200 χλμ., αρκεί να είναι μέρα και να υπάρχει ηλιοφάνεια.

Solar e-bike India 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα και οχήματα μικροκινητικότητας γίνονται όλο και πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο, καθώς η τεχνολογία προχωρά με άλματα και οι τιμές πέφτουν. Είναι οικονομικότερα στην χρήση από τα αντίστοιχα συμβατικά οχήματα που καταναλώνουν υγρά καύσιμα, ενώ είναι πιο καθαρά και αθόρυβα. Παράλληλα, η εμπορική άνοδος των e-bike και των σκούτερ μείωσε την ανάγκη χρήσης των αυτοκινήτων, βελτιώνοντας ελαφρά και την ροή της κυκλοφορίας.

Τα οχήματα που αντλούν ενέργεια από την ηλιακή ακτινοβολία έχουν τα ίδια πλεονεκτήματα με τα υπόλοιπα ηλεκτροκίνητα, αλλά έχουν ένα μεγάλο προτέρημα που δεν είναι άλλο από την δωρεάν ενέργεια που παρέχει ο ήλιος. Αυτό μειώνει ακόμη περισσότερο το κόστος και μπορεί να προστατεύσει τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων σε περίπτωση που δεν «βρίσκουν» πρίζα, ειδικά σε περιοχές με πολλές μέρες ηλιοφάνειας, όπως η Ινδία.

Solar e-bike India 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Abdullah εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ηλιακή ενέργεια για να κατασκευάσει το e-bike του. Επιπλέον, διαθέτει επτά θέσεις, μία για τον ποδηλάτη και έξι για τους «επιβάτες», με το ηλιακό πάνελ που φορτίζει την μπαταρία να προσφέρει σκιά σε όλους.

Ο δημιουργός του υπολογίζει ότι η κατασκευή του κοστίζει περίπου 100 ευρώ, μιας και για την υλοποίησή του χρησιμοποίησε υλικά που βρήκε από εδώ και εκεί, δηλαδή άχρηστο σκραπ.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Πρόεδρος του ινδικού βιομηχανικού Ομίλου RPG Enterprises, Harsh Goenka, εντυπωσιάστηκε από το e-bike του Abdullah και ανέφερε ότι «τόση πολλή βιώσιμη καινοτομία σε ένα μόνο προϊόν, δεν έχει ξαναδεί. Οι απλές λύσεις και καινοτομίες όπως αυτή, με κάνουν περήφανο για την Ινδία μας».

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ