Στο χείλος του γκρεμού: Αυτός είναι ο ελληνικός δρόμος που πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία

Patiopoulo_Perdikaki road 1

Σε μία από τις περιοχές που δεν γνώρισαν ποτέ τουρκικό ζυγό βρίσκεται ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του πλανήτη και ως εκ τούτου πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος.

Σε ένα βαθούλωμα - σε υψόμετρο 740 μέτρων - που περιστοιχίζεται από ελατοσκέπαστα βουνά, τα οποία αποτελούν συνέχεια της Οροσειράς της Πίνδου, βρίσκεται το χωριό Περδικάκι, στην επαρχία Βάλτου της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι κάτοικοι του χωριού σίγουρα θα σου μιλήσουν, πλημμυρισμένοι από εθνική υπερηφάνεια, για το γεγονός ότι το Περδικάκι ουδέποτε βίωσε τουρκικό ζυγό.

επικίνδυνος δρόμος Ελλάδα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και παράλληλα, θα φροντίσουν να σου επιστήσουν την προσοχή για ένα οδικό πέρασμα το οποίο πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία.

Τα λεγόμενα των κατοίκων έρχεται να επιβεβαιώσει και η διεθνής λίστα με τους «δρόμους του θανάτου», όπου το συγκεκριμένο οδικό πέρασμα καταλαμβάνει επάξια μία θέση.

Πρόκειται για έναν ορεινό χωματόδρομο των 12 χλμ. σε υψόμετρο 700 μέτρων που ενώνει το Περδικάκι με το χωριό Πατιόπουλο και αποτελεί την εναλλακτική διαδρομή της επαρχιακής οδού.

επικίνδυνος δρόμος Ελλάδα

Όσοι αγνοήσουν τις συμβουλές των κατοίκων της περιοχής και αποτολμήσουν να διαβούν αυτόν τον τρομακτικό χωματόδρομο, μάλλον θα το μετανιώσουν.

Σε τι να πρωτοσταθεί κανείς; Στην ακραία στενότητα του δρόμου που καθιστά μαρτυρική την όποια συνάντηση δύο ΙΧ; Τις θεόρατες λακκούβες που δοκιμάζουν τις αντοχές των οχημάτων; Ή την παντελή απουσία από μπαριέρες και κάθε άλλο μέσο συγκράτησης που θα ήταν σε θέση να σταματήσει την πτώση σε κάποιες από τις χαράδρες;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
επικίνδυνος δρόμος Ελλάδα

Το χαώδες κενό που υπάρχει δίπλα στον ταξιδιώτη δεν αποτελεί τη μοναδική απειλή κατά τη διέλευση του χωματόδρομου. Τεράστιο βαθμό επικινδυνότητας φέρει και η απέναντι άκρη του δρόμου όπου «χάσκουν» οι ετοιμόρροποι βράχοι, οι οποίοι δείχνουν έτοιμοι να αποκολληθούν στο παραμικρό φύσημα του αέρα.

Δεν υπάρχουν εύκολα σημεία στον δρόμο, με την ανάβαση και την κατάβαση να αποδεικνύονται εξίσου μαρτυρικές. Από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που δεν αποθαρρύνονται από την πληθώρα κινδύνων και δείχνουν πρόθυμοι να εξερευνήσουν το μέρος, και να θαυμάσουν από ψηλά τον ποταμό Αχελώο που κυλάει στο βάθος του βουνού, παράλληλα με τον δρόμο.

Ακολουθούν βίντεο:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ