Αυτό είναι το χαρτί που δεν γνωρίζει κανείς και πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητό σου

ntoulapaki sinodigou

Καθοριστική συμβολή στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των επιβατών ενός ΙΧ μπορεί να έχει ένα χαρτί που αγνοούν οι περισσότεροι οδηγοί.

Κάθε δευτερόλεπτο μετράει όταν διακυβεύεται ανθρώπινη ζωή. Πολύ συχνά, ακόμα και αν το σωστικά συνεργεία φτάσουν έγκαιρα στον τόπο ενός τροχαίου ατυχήματος, χάνουν πολύτιμο χρόνο στη διαδικασία απεγκλωβισμού όσων ενεπλάκησαν στο οδικό συμβάν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας των αυτοκινητοβιομηχανιών να υψώσουν ασπίδα προστασίας στους επιβάτες των μοντέλων τους σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, χρησιμοποιούν στα αυτοκίνητα ατσάλι υψηλής αντοχής, αλλά και ενισχύσεις στο αμάξωμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΗ συγκεκριμένη πρακτική, ωστόσο, κάνει δύσκολη τη ζωή των διασωστών, οι οποίοι πολλές φορές, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην καμπίνα, πρέπει να κόψουν το πλαίσιο του ΙΧ.

Ο… τεμαχισμός, ωστόσο, του πλαισίου και του αμαξώματος δεν είναι κάτι το απλό, μιας και τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούν να κόψουν οτιδήποτε. Αυτό διότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με ορισμένα μέρη του αυτοκινήτου, όπως οι αερόσακοι και οι πυροκροτητές τους, αλλά και το ρεζερβουάρ καυσίμου.

Παράλληλα, στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, μιας και υπάρχουν ηλεκτρικά καλώδια και μπαταρίες υψηλής τάσης, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεγάλο κίνδυνο για τους διασώστες.

εγχειρίδιο διάσωσης

Χείρα βοηθείας, λοιπόν, στους τελευταίους μπορεί να προσφέρει ένα έγγραφο το οποίο καλό είναι να βρίσκεται πάντα μέσα στο αυτοκινήτο.

Πρόκειται για το φύλλο διάσωσης, που επιτρέπει στις αρμόδιες υπηρεσίες και ομάδες διάσωσης να αποφασίσουν ποια είναι τα ασφαλή βήματα που πρέπει να κάνουν κατά την επέμβασή τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα χαρτί το οποίο αποτελεί μια «ακτινογραφία» του οχήματος, απεικονίζοντας τα εξαρτήματα-κλειδιά του ΙΧ, ενώ γίνεται και η παράθεση των βημάτων που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να «αδρανοποιηθούν» οι όποιοι κίνδυνοι, να επιτευχθεί η ασφαλής είσοδος των διασωστών στο όχημα και να απεγκλωβιστούν οι επιβάτες.

Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν είναι υποχρεωτικό, μιας και δεν ορίζεται στον Κ.Ο.Κ., όπως π.χ. η άδεια κυκλοφορίας, η Κάρτα Καυσαερίων κ.ο.κ., αλλά όπως είναι κατανοητό μπορεί να συνδράμει καθοριστικά στην επιτυχία μιας επιχείρησης απεγκλωβισμού ανθρώπων που έχουν «φυλακιστεί» μέσα σε ένα διαλυμένο ΙΧ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ