Χαράτσι έως 3.000 ευρώ για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Euro 4 και Euro 5

κίνηση αθήνα

Τα Euro 5b εισαγόμενα μεταχειρισμένα εντάσσονται και αυτά στο περιβαλλοντικό τέλος έως 3.000 ευρώ που ισχύει για τα Euro 4 και 5a, σύμφωνα με τροπολογία νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ, προβλέπει ότι επιπλέον του τέλους ταξινόμησης επιβάλλεται έκτακτο περιβαλλοντικό τέλος 3.000 ευρώ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που υπάγονται στις εκ κατασκευής προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων εκπομπών καυσαερίων Euro 4. 

Για τα εισαγόμενα οχήματα που υπάγονται στις εκ κατασκευής προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων εκπομπών καυσαερίων Euro 5a και Euro 5b, το τέλος διαμορφώνεται στα 1.000 ευρώ.

Αντίθετα, δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής περιβαλλοντικού τέλους για τα αυτοκίνητα που υπάγονται στις εκ κατασκευής προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων εκπομπών καυσαερίων Euro 5b, για τα οποία έχει υποβληθεί Δήλωση Άφιξης Οχήματος ή δηλωτικά εισαγωγής. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, απαγορεύεται η ταξινόμηση οχημάτων που υπάγονται στις εκ κατασκευής προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων εκπομπών καυσαερίων Euro 3, 2 και 1 ή εφόσον δεν υπάγονται σε προδιαγραφές ευρωπαϊκού προτύπου εκπομπών ρύπου συμβατικής τεχνολογίας και για τα οποία δεν αποδεικνύονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. 

Από αυτό εξαιρούνται τα επιβατικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών, τα οποία προορίζονται να κυκλοφορήσουν αποκλειστικά ως οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος. 

Επίσης από την καταβολή του Περιβαλλοντικού Τέλους εξαιρούνται και όσα αυτοκίνητα ή φορτηγά Euro 5b έχουν δήλωση άφιξης οχήματος ή δηλωτικά εισαγωγής τα οποία έχουν καταβληθεί έως την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής τροπολογίας.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ