Χαμός με τις κλοπές ποδηλάτων -Το πολύτιμο εξάρτημα που έχει μπει στο «μάτι» των κλεφτών

ηλεκτρικά ποδήλατα κλοπές

«Φτερά» κάνουν πολλά ηλεκτρικά ποδήλατα στους δρόμους της Ολλανδίας, με τις συμμορίες να βάζουν στο στόχαστρο ένα υπερπολύτιμο εξάρτημά τους.

Έκρηξη γνωρίζει τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για τα ηλεκτρικά ποδήλατα στις ευρωπαϊκές πόλεις, μιας και δεν υστερούν σε τίποτα συγκριτικά με τα «απλά» ποδήλατα και ταυτόχρονα υπόσχονται πιο ξεκούραστες μετακινήσεις.

Παρ’ όλα αυτά, όσο αυξάνεται η ζήτηση για τα e-bikes, τόσο πολλαλπλασιάζονται τα περιστατικά κλοπής τους, με τους αετονύχηδες να βάζουν στο στόχαστρο τις μπαταρίες των οχημάτων μικροκινητικότητας που η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ολλανδικού Μέσου, μόνο μέσα στο 2022, στη «Χώρα της Τουλίπας» καταγράφηκαν 4.500 κλοπές μπαταριών ηλεκτρικών ποδηλάτων, δηλαδή τρεις φορές περισσότερες απ’ ότι το 2021 (1.500 κλοπές).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ηλεκτρικά ποδήλατα

Όπως, μάλιστα, προσθέτουν οι Ολλανδοί, οι κλοπές το περασμένο έτος ήταν πολύ περισσότερες από τις καταγραφείσες, μιας και σίγουρα υπήρξαν περιστατικά κλοπών που δεν αναφέρθηκαν στις αστυνομικές αρχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την πρόληψη της κλοπής ποδηλάτων, SΑFE, τα στοιχεία που παρέχονται από την αστυνομία μπορεί να αντιπροσωπεύουν μόλις το 10% του πραγματικού αριθμού κλοπών ποδηλάτων που σημειώνονται στη χώρα της τουλίπας, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι κλοπές συμβατικών ποδηλάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κατασκευαστές e-bikes προσπαθούν να αποτρέψουν τις κλοπές των οχημάτων μικροκινητικότητας, τοποθετώντας συστήματα GPS. Αυτά, ωστόσο, ενσωματώνονται στην οθόνη του ποδηλάτου και όχι στην μπαταρία τους, και ως εκ τούτου η τελευταία μένει απροστάτευτη.

Συντονισμένες προσπάθειες για την αποτροπή της κλοπής των ηλεκτρικών ποδηλάτων (και των ηλεκτρικών πατινιών) καταβάλλουν και οι αστυνομικές αρχές που συμβουλεύουν τους πολίτες να μην αφήνουν για πολλές ώρες τα σκούτερ σε κοινή θέα και να επιλέγουν κλειδαριές που δεν κόβονται εύκολα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ