Χάλκη: Ξεκινά η «Πράσινη» μετατροπή του νησιού από τη Citroen

Citroen C4 C-Cross

H Citroen ξεκινά και επίσημα το μεγαλεπήβολο project «Χάλκη» το οποίο, εκτός από περιβαλλοντικά οφέλη, θα αναβαθμίσει περαιτέρω τη θέση της χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μετά την Αστυπάλαια, ακόμη ένα ελληνικό νησί θα γίνει ευρωπαϊκό case study βιώσιμης ανάπτυξης, μέσω νέων πράσινων τεχνολογιών. Η επίσημη έναρξη της μεταμόρφωσης του νησιού θα γίνει μέσα στις επόμενες μερες, αφού λόγω του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη 27 Οκτωβρίου επίσημη παρουσίαση, όπου θα παρευρισκόταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ακυρώθηκε. Το project της Χάλκης εντάσσεται στο πρόγραμμα GR-eco islands, με το ακριτικό νησί υψηλής γεωστρατηγικής σημασίας να είναι μόνο η αρχή του.

Φυσικά, σε αυτή την προσπάθεια εθνικής σημασίας, ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η συμμετοχή της εταιρείας Citroen, η οποία μέσω του Ομίλου Συγγελίδη, εισαγωγέα των μοντέλων της γαλλικής φίρμας, θα αφήσει το δικό της αποτύπωμα σε αυτή την τόσο σημαντική εθνική προσπάθεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
citroen ami

Συνοπτικά, τα βήματα μετεξέλιξης του νησιού έχουν ως εξής:

Δωρεά 6 αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Citroen, τα οποία θα ενισχύσουν τον στόλο των οχημάτων της Αστυνομίας και του Λιμενικού, αλλά και του Δήμου, με την παράλληλη τοποθέτηση 4 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στο λιμάνι του νησιού (Citroen Ami, e-Jumpy, E-C4 C Cross).

Παράλληλα, η Citroen θα παράσχει την δυνατότητα σε κατοίκους, νομικά πρόσωπα και φορείς του νησιού να αποκτήσουν ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων σε τιμές κόστους, μέσα από μια ευρεία γκάμα επιλογών πράσινης και έξυπνης κινητικότητας που περιλαμβάνει ελαφρά τετράτροχα, επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα με ταυτόχρονα δωρεάν χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και εφαρμογών τηλεματικής που αυτά διαθέτουν.

Eγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 1MWp, το οποίο θα παράγει πράσινη ενέργεια ικανή να καλύψει την ενεργειακή ζήτηση των κατοίκων του νησιού, μέσω της μεθόδου του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού (Virtual Net Metering).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναβάθμιση του δημόσιου φωτισμού με «έξυπνα» συστήματα διαχείρισης, καινοτόμες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και τεχνολογικές εφαρμογές για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής μάθησης, με την ανάπτυξη υποδομής 5G και ευρυζωνικών δικτύων.

citroen ami

Μέρος των τουριστικών θαλάσσιων μετακινήσεων κατά τη θερινή περίοδο θα εκτελείται από ένα ηλεκτρικό σκάφος, χορηγία της εταιρείας Παπαστράτος, στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Θυμίζουμε πως το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη τον περασμένο Ιούλιο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, του δημάρχου Χάλκης, Ευάγγελου Φραγκάκη και εκπροσώπων της ΔΕΗ, του Ομίλου Συγγελίδη/Citroen, της AKUO ENERGY GREECE, της OMEXOM/Vinci Energies, της VODAFONE και της ALD Automotive. Επίσης, το Μνημόνιο προσυπογράφει η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας ρόλο θεματοφύλακα για την υλοποίηση του πρωτοπόρου αυτού εγχειρήματος, επισφραγίζοντας με τον τρόπο αυτόν τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
citroen

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ