Χαλάζι-γίγας καταστρέφει αυτοκίνητα στην Τουρκία (+video)

Rain in Turkey 1

Η απότομη αλλαγή του καιρού έφερε έντονες βροχοπτώσεις και χαλάζι μεγάλης διαμέτρου, παραλύοντας το Ικόνιο και τις γύρω περιοχές στην κεντρική Τουρκία.

Η βροχή που έπεσε προχθές στο Ικόνιο, έδωσε τη θέση της σε χαλάζι που όξυνε ακόμα πιο πολύ τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Το χαλάζι είχε μέγεθος καρυδιού σε ορισμένες περιοχές και προκάλεσε περαιτέρω ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις και δέντρα.

Στη δήλωση του γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής, αναφέρεται ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έλαβε 45 κλήσεις για πλημμύρες σε σπίτια και χώρους εργασίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τρεις απεγκλωβισμοί από τους πυροσβέστες.

Rain in turkey 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αρκετές γειτονιές οι δρόμοι υπέστησαν ζημιές λόγω της πλημμύρας που δημιουργήθηκε, με τα συνεργεία του Δήμου να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατάστασης. Επιπλέον, αναφέρθηκαν αρκετές ζημιές σε αυτοκίνητα από το χαλάζι και τα πεσμένα δέντρα, με τα τελευταία να διακόπτουν σε ορισμένες περιπτώσεις και την κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους.

Τέλος, υπήρξαν και σημαντικές απώλειες στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο, με καταστραμένα χωριάφια, αποθήκες, εκτροφεία, στάνες και νεκρά ζώα από το μεγάλο ύψος της στάθμης του νερού.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ