Χάκερς χτύπησαν τη Ferrari -Στον αέρα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα

Ferrari χάκερς

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η Ferrari με αποτέλεσμα να δημοσιευθούν χιλιάδες απόρρητα έγγραφα συνολικού μεγέθους 7 Gigabyte.

Τη Ferrari έβαλαν στο στόχαστρο τους χάκερς αγνώστου ταυτότητας αποκτώντας πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες απόρρητα έγγραφα.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες οι άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στα αρχεία της Ferrari ή αν στη συνέχεια ζήτησαν κάποια χρηματική αμοιβή, τα απόρρητα έγγραφα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας -μεταξύ άλλων- manual επισκευής και άλλα δεδομένα σχετικά με τα μοντέλα της ιταλικής φίρμας.

Ferrari χάκερς
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ευθύνη της κυβερνοεπίθεσης στη Ferrari ανέλαβε η RansomEXX, η οποία αμέσως μετά την υποκλοπή των εγγράφων τα δημοσίευσε καθιστώντας δυνατή την αποθήκευσή τους από τους χρήστες του Διαδικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ferrari πέφτει θύμα κυβερνοεπίθεσης και μολονότι οι Ιταλοί έχουν δεχθεί και στο παρελθόν επίθεση από χάκερς δεν φρόντισαν ώστε να θωρακίσουν τα ψηφιακό οικοσύστημα τους.

Σε ανακοίνωσή της η Ferrari έκανε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει έρευνα με σκοπό να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στα αρχεία της και πως θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να θωρακιστεί.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ