Χάκαραν τα ταξί στη Ρωσία -Χάος στους δρόμους της Μόσχας (Video)

Ταξί Ρωσία

Μια πλατφόρμα διαχείρισης ενός στόλου ταξί στη Μόσχα «χτύπησαν» χάκερς προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος σε δρόμο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενες εκατοντάδες οδηγούς ταξί στη Μόσχα όταν έλαβαν κλήση από το σύστημα διαχείρισης του συνδέσμου στον οποίο ανήκουν ώστε να σπεύσουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Οι περισσότεροι από αυτοί ανταποκρίθηκαν στην κλήση, ωστόσο, μόλις έφτασαν στο σημείο αντελήφθησαν ότι δεν υπήρχε κανένας πελάτης ο οποίος να έχει καλέσει ταξί μέσα από την εφαρμογή.

Όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότερα ταξί συγκεντρώνοντας έξω από το ξενοδοχείο Ukraina, σε κεντρική λεωφόρο της Μόσχας, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα χρειάστηκε και η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ώστε να λυθεί η… παρεξήγηση και η κυκλοφορία να αποκατασταθεί μετά την ειρηνική αποχώρηση των ταξί.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, η συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα διαχείρισης Yandex Taxi δεν είναι η μοναδική που έχει συμβεί, καθώς στις αρχές του καλοκαιριού χάκερς είχαν πραγματοποιήσει μια ανάλογη επίθεση, παραλύοντας όχι μόνο την Yandex αλλά και την Uber σε αρκετές πόλεις της Ρωσίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρίνοντας, πάντως, από το σημείο στο οποίο δόθηκε το ραντεβού για τους εκατοντάδες ανυποψίαστους οδηγούς ταξί (βλέπε έξω από το ξενοδοχείο Ukraina), δεν χρειάζεται και πολύ φαντασία ώστε να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι η επίθεση ήταν συμβολική, αποτελώντας μια μορφή αντιποίνων στη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ