Ποιος δήλωσε: «H Tesla σκοτώνει»;

Tesla driving

Αναστάτωση προκάλεσαν δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της Huawei, το οποίο δήλωσε ανοιχτά ότι τα αυτοκίνητα της Tesla σκοτώνουν.

Οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Τεχνητής Νοημοσύνης που πραγματοποιήθηκε στην Shanghai της Κίνας από τον Su Qing, διευθυντή του τμήματος «έξυπνης» οδήγησης του κινέζικου κολοσσού, ο οποίος έχει μπει δυνατά στον κλάδο της αυτόνομης οδήγησης εξελίσσοντας δικό του λογισμικό και συστήματα για χρήση από τρίτους.

«Τα αυτοκίνητα της Tesla είχαν έναν σχετικά υψηλό αριθμό ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια. Από τον φόνο (σ.σ. ο Su Qing χρησιμοποίησε τη λέξη "killing") του πρώτου ατόμου έως και τον τελευταίο, η φύση των ατυχημάτων παρουσιάζει πολλές ομοιότητες. Χρησιμοποιώ τη λέξη «φόνος» εδώ. Μπορεί να ακούγεται πολύ σοβαρό σε κάποιους. Αλλά, αν το σκεφτεί κανείς, αν τα μηχανήματα εισέλθουν στην κοινωνία των ανθρώπων και έχουμε μια συμβίωση ανθρώπου-μηχανής, τα μηχανήματα θα προκαλέσουν σίγουρα ατυχήματα. Για να το θέσω πιο απλά, σκοτώνουν ανθρώπους» , ήταν τα ακριβή λόγια του Su Qing, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla σκοτώνει Huawei

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν σχετική αναστάτωση τόσο εντός της Huawei όσο και στο συνέδριο, με τον κινέζικο τεχνολογικό κολοσσό να προχωρά στην απομάκρυνση του Su Qing από τη θέση που κατείχε στην εταιρία, ο οποίος ωστόσο δεν απολύθηκε.

Σε σχετική επίσημη δήλωση που ακολούθησε από τους Κινέζους, η Huawei αναφέρει μεταξύ άλλων πως το στέλεχος της "έκανε ακατάλληλα σχόλια για την Tesla κατά τη συμμετοχή του σε εξωτερικό event, στη διάρκεια της ομιλίας του περί τεχνολογιών αυτόνομηες οδήγησης και ασφάλειας".

Να σημειωθεί πως η Tesla, που κατέχει ηγετική θέση στην κατηγορία των πολυτελών ηλεκτρικών στην αγορά της Κίνας, προχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες στην ανάκληση 285.000 μοντέλων της λόγω ανησυχιών για τη λειτουργία του cruise control που φέρουν.

Η Tesla δεν τoτοποθετήθηκε δημόσια για τις παραπάνω δηλώσεις του στελέχους της Huawei.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: South China Morning Post

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ