Η SEAT ετοιμάζει τον αντίπαλο των Fiat Topolino και Citroen Ami

seat minimo porte

Τα ελαφρά και μικρά οχήματα σαν το Fiat Topolino και το Citroen Ami, που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, έχουν τελικά μεγαλύτερη προοπτική στο μέλλον από ότι φανταζόμασταν οι περισσότεροι.

Τους επόμενους μήνες φαίνεται πως εισέρχεται στην αγορά άλλος ένας κατασκευαστής, με τη δική του αντίστοιχη πρόταση. Μέχρι το 2035 αναμένεται να δούμε μια νέα γενιά παρόμοιων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων αυξάνουν συνεχώς και η φορολογία μοντέλων με συμβατικούς κινητήρες μάλλον θα επιβαρυνθεί περαιτέρω.

Έτσι, η λύση παραγωγής τετράτροχων που οδηγούνται χωρίς δίπλωμα θα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Δυστυχώς το Twizy της Renault ίσως να εμφανίστηκε λίγο πιο νωρίς στο προσκήνιο. Όμως τώρα φαντάζει η καταλληλότερη εποχή για τέτοιου είδους κατασκευές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
seat

Η Stellantis βρίσκεται στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή. Citroen Ami, Fiat Topolino και Opel Rocks καταφθάνουν σε μια ανθηρή αγορά, που δίνει ταυτόχρονα την ευκαιρία και σε μικρότερους κατασκευαστές, όπως η Ligier και η Aixam να δοκιμάσουν την… τύχη τους. Εν τω μεταξύ, ο όμιλος θα αντιμετωπίσει σύντομα και τον αντίπαλο που ετοιμάζει η Volkswagen.

Ο λόγος όμως τώρα για τον ερχομό μιας «ισπανικής» πρότασης από την SEAT. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Wayne Griffiths έχει αναφέρει έτσι κι αλλιώς, αρκετές φορές στο παρελθόν, πως θα επικεντρωθούν στην ελαφρύτερη κινητικότητα. Ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης μειώνεται συνεχώς και η πόλη πρέπει να ανήκει στους ανθρώπους που κατοικούν εκεί, προσθέτει.

Υπενθυμίζουμε το πρωτότυπο Minimo, το οποίο αποκαλύφθηκε στην έκθεση της Γενεύης το 2019. Ίσως λοιπόν να αποτελέσει τη βάση, πάνω στην οποία θα στηριχτεί το νέο μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ