Σπάνια Ferrari βρέθηκε ξεχασμένη μετά από 40 χρόνια σε γκαράζ

Ferrari 250 GTE 2+2

Μία Ferrari 250 GTE 2+2, από τις περίπου 1000 που κατασκευάστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ανακαλύφθηκε ξεχασμένη για πάνω από τέσσερις δεκαετίες σε ένα γκαράζ της Λουιζιάνα. Και η τιμή της ξεπερνά τα 500 χιλιάδες δολάρια.

Το 1982, ένας κάτοικος της πόλης Lafayette των ΗΠΑ αγόρασε μεταχειρισμένη αυτή τη μπλε coupe 250 GTE 2+2 για δώρο δώρο Χριστουγέννων στη γυναίκα του. Όμως, δεν είχε υπολογίσει πως η βραχύσωμη σύζυγός του, που είχε ύψος 1,53 μ., θα δυσκολευόταν ιδιαίτερα να οδηγήσει ένα supercar: χρειαζόταν να τεντώνει τα πόδια της για φτάνει τα πετάλια, και ένιωθε ιδιαίτερα άβολα στη θέση οδήγησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά συνέπεια, το ιταλικό supercar έμεινε στο γκαράζ της οικογένειας, και δεν είδε ποτέ ξανά το φως του ήλιου τα επόμενα σαράντα χρόνια. Εκεί παρέμεινε σε σχετικά καλή κατάσταση μέχρι σήμερα, με εξαίρεση ορισμένες φθορές στο χρώμα του αμαξώματος και στο ξύλινο τιμόνι.

Η ένδειξη των 94.000 χιλιομέτρων στο οδόμετρο και η αντικατάσταση του πρωταρχικού κινητήρα -αν και με έναν παρεμφερή αυθεντικό- είναι δύο από τις παραμέτρους που ρίχνουν τη σημερινή τιμή του ιταλικού αυτοκινήτου. Αλλά, και πάλι, αυτή ξεπερνά το μισό εκατομμύριο δολάρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτό διότι η 250 GTE 2+2 ήταν μία από τις πρώτες τετραθέσιες Ferrari της ιστορίας. Και διότι είναι σπάνια και περιζήτητη μεταξύ των συλλεκτών: από τα συνολικά 957 αντίτυπά της που βγήκαν από το Μαρανέλο, μόνο 500 έχουν επιζήσει μέχρι τις μέρες μας.

Όλα φορούσαν τον κινητήρα V12 χωρητικότητας 3.0 λίτρων, που απέδιδε 240 ίππους και μέσω του μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων την επιτάχυνε από στάση στα 100 km/h σε 8,0 δευτερόλεπτα και μέχρι την τελική ταχύτητα των 243 km/h. Το αυτοκίνητο ανακαλύφθηκε από τον γνωστό στην Αμερική μηχανικό αναπαλαίωσης αυτοκινήτων Dennis Collins, που αποτύπωσε την ανακάλυψή του στο παρακάτω Video.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ