Γυρισμένα χιλιόμετρα: Πού εφαρμόζεται ποινή φυλάκισης έως 5 χρόνια;

γυρισμένα χιλιόμετρα

Και, όμως, υπάρχουν ευρωπαϊκά κράτη όπου το γύρισμα των χιλιόμετρων προβλέπει ποινή φυλάκισης έως 5 χρόνια.

Ο λόγος για ένα 38χρονο Τσέχο, ο οποίος κατάφερε να πουλήσει φορτηγό σε ανυποψίαστο (αρχικά) ενδιαφερόμενο, χωρίς τον ταχογράφο του, υποστηρίζοντας πως το συγκεκριμένο μοντέλο είχε «γράψει» μόλις 40.000 χιλιόμετρα, με την αλήθεια να απέχει φυσικά παρασάγγας.

Προφανώς η προσφορά για το μοντέλο της Iveco με αυτά τα χιλιόμετρα στο κοντέρ του ήταν πολύ δελεαστική για να την προσπεράσει ο 59χρονος, που είδε την αγγελία σε ιστοσελίδα και έπειτα έσπευσε να δει το μοντέλο της αρεσκείας του από κοντά. Τότε ήταν που ο 38χρονος πωλητής τού επιβεβαίωσε τον πενταψήφιο αριθμό χιλιομέτρων της αγγελίας, παρά το γεγονός ότι ο ταχoγράφος έλειπε από το φορτηγό. Ο πωλητής τον διαβεβαίωσε για την ύπαρξη του ταχoγράφου, τον οποίο και θα του παραχωρούσε μετά την αγορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ παρά τις συνεχείς παρακλήσεις του νέου ιδιοκτήτη για τον ταχογράφο του φορτηγού προς τον πωλητή και κάπου εκεί ήταν που μπήκαν ψύλλοι στ' αυτιά του 59χρονου. Ο Τσέχος αποφάσισε να περάσει από επίσημη αντιπροσωπεία της Iveco και μετά τη διασταύρωση των στοιχείων διαπίστωσε πως το φορτηγό του δεν είχε 40.000, αλλά... 684.000 χιλιόμετρα!

Το εν λόγω περιστατικό έλαβε χώρα στην κωμόπολη Valašské Klobouky της Τσεχίας που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Σλοβακία, με τον 39χρονο πωλητή να αντιμετωπίζει τώρα ακόμη και πενταετή φυλάκιση, καθώς απέκρυψε τον ακριβή αριθμό των χιλιομέτρων κατά την αγοραπωλησία με στόχο να βάλει στην τσέπη του ένα ποσό οχτώ φορές μεγαλύτερο από την πραγματική αξία του φορτηγού.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ