Νέος αλλά και γρήγορος -Οδηγός πιάστηκε με 207 χλμ./ώρα λίγες μέρες αφότου πήρε το δίπλωμα

Νέος οδηγός ταχύτητα 200 χλμ./ώρα

Χωρίς δίπλωμα οδήγησης -μόλις λίγες μέρες αφότου του πήρε- θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ένας 18χρονος που θεώρησε ότι ο δρόμος του ανήκει.

Όσο και αν αγαπάει κανείς την ταχύτητα, η κίνηση με τo γκάζι κολλημένο στο πάτημα συνιστά μια ιδιαίτερα επικίνδυνη συνήθεια, που συνδέεται άμεσα με την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σεβασμός στα όρια ταχύτητας συνιστά υποχρέωση όλων όσων κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο, πολλώ δε μάλλον εκείνων που η γνωριμία τους με το… τιμόνι δεν κρατά παρά μόλις λίγους μήνες.

Για τους περισσότερους νέους οδηγούς η απειρία λειτουργεί αποτρεπτικά, κατευνάζοντας την όποια ροπή προς την ταχύτητα. Υπάρχουν δε και κάποια νεαρής ηλικίας άτομα που με το που κάτσουν για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι, αντιμετωπίζουν τους δρόμους ως πίστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Νέος οδηγός ταχύτητα 200 χλμ./ώρα

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ένας 18χρονος οδηγός από τη Ρουμανία, ο οποίος πιάστηκε να κινείται με ταχύτητα άνω των 200 χλμ./ώρα σε αυτοκινητόδρομο της χώρας, ενώ είχε προλάβει ίσα-ίσα να πάρει το δίπλωμα οδήγησης στα χέρια του.

Ειδικότερα, σε έλεγχο με ραντάρ ταχύτητας που πραγματοποιήσε η Τροχαία της επαρχίας Μπρασόφ στον αυτοκινητόδρομο A3, στο ύψος της μικρής πόλης Ράσνοφ, εντοπίστηκε ένα όχημα να κινείται με 207 χλμ./ώρα. Οδηγός ήταν ένας 18χρονος ο οποίος είχε επιτύχει στις εξετάσεις οδήγησης λιγότερο από έναν μήνα νωρίτερα. 

Νέος οδηγός ταχύτητα 200 χλμ./ώρα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο ότι το ανώτατο όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους της Ρουμανίας είναι 130 χλμ./ώρα, ο πιτσιρικάς υπερέβη το όριο κατά 77 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον ρουμανικό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, το όριο ταχύτητας, εκτός των πόλεων, για τους οδηγούς που δεν έχουν συμπληρώσει ένα έτος από την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης είναι κατά 20 χλμ./ώρα χαμηλότερο. Επομένως, στην περίπτωση του 18χρονου λάτρη της ταχύτητας η υπέρβαση του ορίου αντιστοιχεί σε 97 χλμ./ώρα.

Ο 18χρονος τιμωρήθηκε με τσουχτερό πρόστιμο ενώ θα στερηθεί το δίπλωμα οδήγησής του για διάστημα 120 ημερών (4 μήνες).

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ