Γνωστός έμπορος αυτοκινήτων πουλούσε «μαϊμού» Mercedes με τζίρο εκατομμυρίων

kienle red mercedes

Στο στόχαστρο των αρχών έχει βρεθεί γνωστή γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται στην αναπαλαίωση και πώληση σπάνιων αυτοκινήτων.

Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων ανέκυψε στη Γερμανία, με γνωστή εταιρεία να κατηγορείται ότι πουλούσε «μαϊμού» Mercedes για εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για τη γερμανική Kienle Automobiltechnkik GmbH, μια εταιρεία γνωστή στους κύκλους των φίλων των vintage αυτοκινήτων, η οποία έχει μακρά παράδοση αφενός στην αναπαλαίωση αυτοκινήτων της Mercedes και αφετέρου στην πώλησή τους.

Ο μύθος, ωστόσο, που έχει υφανθεί γύρω από την Kienle φαίνεται πως θα κοπεί βιαίως, μετά την έφοδο, 31 Μαΐου, των αστυνομικών αρχών του ομοσπονδιακού κρατιδίου Βάδης—Βυρτεμβέργης στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Στουτγάρδη και στα σπίτια των ιδιοκτητών της, όπου συλλέχθηκε πλήθος ενοχοποιητικών στοιχείων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
σκάνδαλο στη Γερμανία

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του κρατιδίου, στις 17 Μαρτίου έλαβε ενημέρωση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας της Γερμανίας ότι «μια εταιρεία από την πόλη Ditzingen ενεπλάκη σε παράνομο εμπόριο exclusive vintage αυτοκινήτων. Οι υποψίες αφορούσαν στο ότι η συγκεκριμένη εταιρεία κατασκεύασε και πούλησε αντίγραφα vintage αυτοκινήτων».

Μολονότι το όνομα της Kienle δεν αναφέρεται, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, David Fritsch, επισήμανε η όλη υπόθεση αφορά ένα περιστατικό της συγκεκριμένης εταιρείας το 2019: Έμπορος φαίνεται πως αγόρασε από την Kienle μια Mercedes-Benz 300 SL Roadster (W 198) κίτρινου χρώματος έναντι 1,6 εκατ. ευρώ. Όταν, ωστόσο, επιχείρησε να ταξινομήσει το αυτοκίνητο, αποδείχθηκε ότι ο αριθμός πλαισίου αντιστοιχούσε σε άλλο όχημα.

Η έτερη 300 SL, όπου αντιστοιχούσε ο ίδιος αριθμός πλαισίου, είχε παραχθεί τον Ιανουάριο 1961 φέροντας το ίδιο κίτρινο χρώμα, ενώ το 1962 αποκτήθηκε από έναν επιχειρηματία από τη Ζυρίχη της Ελβετίας που έβαψε κόκκινο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Kienle Automobiltechnkik GmbH

«Επομένως είναι ξεκάθαρο ότι το κίτρινο (σ.σ. αυτοκίνητο) πρέπει να είναι ψεύτικο», προσθέτει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μετά τις κατηγορίες εις βάρος της, η Klaus Kienle πέρασε στην αντεπίθεση αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το αυτοκίνητο που πούλησε δεν ήταν αυθεντικό.

«Υπήρχαν διαθέσιμα εκτενή έγγραφα και έγγραφα από τα οποία δεν τεκμαίρεται ότι παρανομήσαμε. Επίσης δεν δόθηκε εντολή να ελεγχθεί η γνησιότητα του οχήματος με αντίστοιχη πραγματογνωμοσύνη, ανέφερε ο ιδρυτής της εταιρείας, προσθέτοντας τα εξής: «Αυτό το 300 SL Roadster δεν βρέθηκε ποτέ στο συνεργείο της Kienle Automobiltechnik για αποκατάσταση. Απλά λειτουργήσαμε ως μεσάζοντες για την πώληση του αυτοκινήτου, ως μέρος της εμπορικής μας δραστηριότητας».

Σημειώνεται ότι εφόσον στοιχειοθετηθεί υπαιτιότητα της Kienle, και αποδειχθεί λοιπόν ότι κατασκεύαζε και πουλούσε αντιγραφές σπάνιων αυτοκινήτων, τότε θα σημαίνει ότι αποκόμισε με έκνομο τρόπο κέρδη που ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ