Άσχημα νέα για γνωστή εταιρεία -Απολύει 14.000 υπαλλήλους μέσω e-mail

Tesla Giga Berlin

Με ένα e-mail, ο γνωστός για τις εκκεντρικές απόψεις του, Elon Musk ενημέρωσε τους υπαλλήλους της Tesla ότι το προσεχές διάστημα θα καταργηθούν περισσότερες από 14.000 θέσεις εργασίας.

Μπορεί η Tesla να θεωρείται ο απόλυτος ηγέτης στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, έχοντας κατακτήσει ουκ ολίγες… κορυφές το 2023 -μεταξύ αυτών και της ευρωπαϊκής αγοράς- ωστόσο αυτό δεν φαίνεται αρκετό ώστε να διατηρηθούν οι περίπου 140.000 θέσεις εργασίας στην καλιφορνέζικη φίρμα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ενημέρωση η οποία στάλθηκε στους εργαζόμενους της εταιρείας από τον περιβόητο Elon Musk, το προσεχές διάστημα θα καταργηθούν περισσότερες από 14.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες αναλογούν στο 10% του εργατικού δυναμικού της σε ολόκληρο τον πλανήτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla

Αιτία των επερχόμενων απολύσεων είναι η επικάλυψη αρμοδιοτήτων που παρουσιάζεται στο εσωτερικό της Tesla και η ανάγκη περιορισμού του λειτουργικού κόστους.

Μάλιστα ο Elon Musk δεν δίστασε να ευχαριστήσει όλους τους υπαλλήλους για την προσπάθεια που έχουν καταβάλλει ώστε η Tesla να γίνει αυτό που είναι σήμερα, υπογραμμίζοντας το πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία του… αποχαιρετισμού.

Tesla
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι απολύσεις θα αφορούν το προσωπικό που υποστηρίζει διοικητικούς ρόλους ή αν θα αποχωρήσουν και εργαζόμενοι από τις γραμμές παραγωγής της Tesla.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Tesla δεν θα καταφέρει να πιάσει τους στόχους του τετραμήνου, ενώ δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις για το μέλλον καθώς όλοι συμφωνούν ότι η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα πρόκειται να παρουσιάσει κάμψη.

Tesla

Άλλοι βέβαια στέκονται στο γεγονός ότι η επιθετική πολιτική που ακολουθεί ο Elon Musk αναγκάζει τη καλιφορνέζικη φίρμα να αναζητήσει τρόπους περαιτέρω περιορισμού του κόστους λειτουργίας της.

Σανίδα σωτηρίας για την Tesla ίσως αποτελέσει το Model 2, το μικρότερο και πιο προσιτό μοντέλο της αμερικανικής φίρμας, το οποίο φημολογείται ότι θα ξεκινά από τα 25.000 ευρώ, καθιστώντας απολύτως προσιτό το όνειρο απόκτησης ενός high-tech ηλεκτρικού αυτοκινήτου. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ