Γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία χαρίζει πάνω από 1 εκατ. ευρώ στην αστυνομία -Για ποιο λόγο

παραγωγή αυτοκινήτων

Μεγάλη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει χείρα βοηθείας στις αστυνομικές αρχές ώστε αυτές να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν ένα φαινόμενο που έχει λάβει αλόγιστες διαστάσεις.

Έξαρση γνωρίζουν οι κλοπές αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις συμμορίες να βάζουν στο στόχαστρο κυρίως τα πολυτελή μοντέλα. Θύματα των αετονύχηδων πέφτουν συχνά και τα αυτοκίνητα της Jaguar Land Rover, η οποία αποφάσισε να αναλάβει δράση, προσφέροντας χείρα βοηθείας στην αστυνομία.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δωρεά ύψους 1 εκατ. λιρών (δηλ. 1,184 εκατ. ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες) στη βρετανική αστυνομία, ώστε η τελευταία να μπορέσει να ενισχύσει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες και να μπορεί να διερευνά πιο αποτελεσματικά τα περιστατικά κλοπής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
range rover

«Αναπτύσσουμε συνεχώς τα δικά μας συστήματα και εξελίσσουμε λειτουργίες προστασίας, ενώ σε στενή συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, προσπαθούμε να βρισκόμαστε μπροστά από τους κλέφτες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Patrick McGillycuddy, managing director στην JLR.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω δωρεά δεν αποτελεί την πρώτη δράση της JLR εν μέσω έξαρσης των κλοπών πολυτελών μοντέλων.

Μετά την απόφαση πολλών ασφαλιστικών εταιρειών να αυξήσουν τα ασφάλιστρα για τα αυτοκίνητα του ομίλου εξαιτίας του πλήθους περιστατικών κλοπών με πρωταγωνιστές αυτά, η JLR αποφάσισε να προσφέρει στους ιδιοκτήτες ορισμένων μοντέλων της (κυρίως πλούσιες εκδόσεις) που θα επιλέξουν το δικό της ασφαλιστικό πρόγραμμα έκπτωση 150 λιρών (177,5 ευρώ).

κλοπή αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος, η εταιρεία έχει επίσης εκπαιδεύσει περίπου 650 αστυνομικούς, ώστε να τους βοηθήσει να διερευνούν αποτελεσματικότερα τα περιστατικά κλοπής αυτοκινήτων.

Τα Range Rover συγκαταλέγονται στα πιο… δημοφιλή αυτοκίνητα στους κλέφτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και το τελευταίο έτος οι κλοπές τους μειώθηκαν κατά 20%, κάτι που αποδίδεται στις μεγάλες επενδύσεις της εταιρείας στον τομέα της εξέλιξης αντικλεπτικών συστημάτων.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ