Γλιτώνουν τις κλήσεις με ένα κομμάτι χαρτί -Το ελληνικό κόλπο που συναντάς στους δρόμους

Αυτοκίνητο παράνομα παρκαρισμένο

Ένα κομμάτι χαρτί με ένα τηλέφωνο, ένα σημείωμα που να υποδηλώνει βλάβη, ακόμα και κάρτες αναπήρων και λογαριασμούς ρεύματος επιστρατεύουν οι Έλληνες οδηγοί ώστε να αποφύγουν τις κλήσεις και τα πρόστιμα.

Αυτή τη μετάλλαξη του ελληνικού δαιμονίου σε κουτοπονηριά τη συναντάμε σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας και, φυσικά, στους δρόμους όπου οι… εμπνεύσεις του Έλληνα είναι πραγματικά μοναδικές.

Αναμφίβολα, με το να αναδεικνύαμε περιστατικά παράνομης στάθμευσης δεν θα ανακαλύπταμε την Αμερική. Από την άλλη, κατά την ολιγόλεπτη βόλτα μας στο κέντρο της Αθήνας, οι πατέντες που διαπιστώσαμε ότι επιστρατεύσαν ορισμένοι συμπολίτες μας προκειμένου να παρκάρουν όπου τους κάνει κέφι, χωρίς να τιμωρηθούν, προκαλούν δέος.

Γνωστό σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη είναι ελληνικό δαιμόνιο που το συναντάμε στον Οδυσσέα, ο οποίος ξεγέλασε τους πάντες με την ευστροφία του, στον Σωκράτη που τον οδήγησε σε θάνατο, αλλά τον καθιέρωσε ως κορυφαία μορφή στην ιστορία της δυτικής φιλοσοφίας, τον Αριστοτέλη Ωνάση που του επέτρεψε να χτίσει μια αυτοκρατορία από το μηδέν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παράνομο παρκάρισμα

Το ελληνικό δαιμόνιο κληροδοτήθηκε και στον σύγχρονο Έλληνα, αν και αυτός κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να χρησιμοποιήσει αυτό το χάρισμά για να εξαπατήσει τον συμπολίτη του και να ξεγλιστρήσει από το νόμο.

Ο πρώτος διεκδικητής του βραβείου κουτοπονηριάς είναι ο οδηγός του εικονιζόμενου, μαύρου ΙΧ, ο οποίος θεώρησε σοφό να καβαλήσει το πεζοδρόμιο. Για να εκμαιεύσει, μάλιστα, τη συμπόνοια της δημοτικής αστυνομίας ή της τροχαίας που ενδεχομένως περνούσαν από το σημείο, ο οδηγός του μαύρου ΙΧ τοποθέτησε στο παρμπρίζ ένα… αυστραλιανό Δελτίο Στάθμευσης ΑμεΑ, η ισχύς του οποίου είχε εκπνεύσει από τον Απρίλιο του 2022.

Παράνομο παρκάρισμα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα, όμως, και αν το δελτίο ήταν έγκυρο, γεννιούνται απορρίες για το πώς ο οδηγός αποφάσισε να φράξει το πεζοδρόμιο, όταν ο ίδιος ίσως έχει υπάρξει θύμα αυτής της κατακριτέας συνήθειας.

Ο δεύτερος διεκδικητής του βραβείου κουτοπονηριάς είναι ο οδηγός αυτού του πολυτελούς αυτοκινήτου, που, επίσης, έχει σταθμεύσει παράνομα. Για να τη γλιτώσει επιστράτευσε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά… τρία έγγραφα. 

Ένα από αυτά ήταν ένα σημείωμα όπου ο οδηγός επικαλούνταν ότι ήταν μόνιμος κάτοικος της περιοχής (σ.σ. αναγραφόταν η διεύθυνση κατοικίας του) και μολονότι έχει ζητήσει από τον Δήμο Αθηναίων μια κάρτα μόνιμου κατοίκου, δεν βρίσκει ευήκοα ώτα. 

Παράνομο παρκάρισμα

Στην προσπάθειά του να πείσει τη Δημοτική Αστυνομία, φρόντισε να τοποθετήσει δίπλα στο σημείωμα την άδεια κυκλοφορίας του ΙΧ του, αλλά και έναν… λογαριασμό ρεύματος ως πειστήρια για τη διεύθυνση κατοικίας του.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι ακόμα και αν ο συγκεκριμένος οδηγός πληροί τα κριτήρια για τη χορήγηση κάρτας στάθμευσης μόνιμου κατοίκου, δεν δικαιολογείται να αφήνει το ΙΧ του σε μη προβλεπόμενη θέση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπροσθέτως, όπως διαπιστώσαμε από τις «δαγκάνες» της δημοτικής αστυνομίας επιχείρησε να ξεφύγει και ένας ακόμα ο οδηγός ο οποίος είχε τοποθετήσει στο παρμπρίζ του ΙΧ του ένα Δελτίο Στάθμευσης για ΑμεΑ, στο οποίο, ωστόσο, δεν αναγράφεται ούτε ο Αριθμός Μητρώου, ούτε η ημερομηνία λήξης.par

Παράνομο παρκάρισμα

Παράλληλα, το εν λόγω ΙΧ δεν ήταν σταθμευμένο σε μία ειδική θέση για ΑμεΑ, όπου και θα έπρεπε, αλλά σε θέση επισκεπτών.

Πολλοί οδηγοί, τέλος, που είναι ένθερμοι οπαδοί του διπλοπαρκαρίσματος θεωρούν ότι θα έχουν άφεση αμαρτιών εφόσον αφήσουν στο παρμπρίζ το τηλέφωνό τους. Σε περίπτωση, ωστόσο, που το ΙΧ τους γίνει αντιληπτό από τις αρμόδιες αρχές, οι πιθανότητες να τη γλιτώσουν είναι μηδενικές.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ