Γίνεται πραγματικότητα ο νέος μεγάλος ποδηλατόδρομος της Αθήνας -Πού θα κατασκευαστεί, πότε θα είναι έτοιμος

ποδηλατόδρομος πεζόδρομος

Έξι δήμους της Αττικής θα διασχίζει ο νέος παραθαλάσσιος ποδηλατόδρομος που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Όπως αναμενόταν, προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Αττικής ο διαγωνισμός για την κατασκευή ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου, στο τμήμα της ακτογραμμής της Αθηναϊκής Ριβιέρας, από τον Δήμο Καλλιθέας έως το Δημαρχείο του Δήμου Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης.

Το έργο έχει τίτλο «ΥΠΟΕΡΓΟ 3: ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ 1. ΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ (ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΩΣ Δ. ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ)» συνολικού προϋπολογισμύ 19,13 εκατ. ευρώ (πλην ΦΠΑ).

Ειδικότερα, ο ποδηλατόδρομος-πεζόδρομος θα διασχίζει 6 Δήμους, από από τα δυτικά προς τα ανατολικά: Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμος, Ελληνικό-Αργυρούπολη, Γλυφάδα και Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εκτιμώμενο συνολικό μήκος είναι περίπου 12 χιλιόμετρα [έναντι των αρχικών περίπου 22 χιλιομέτρων, τα οποία αναφέρονται στο δελτίο του έργου (investment fiche)].

ποδηλατόδρομος πεζόδρομος

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, η διαφορά αυτή προκύπτει από τα εξής σημεία:

α) Τμήμα από το λιμάνι του Πειραιά έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), μήκους περ. 4 χλμ., το οποίο θα υλοποιηθεί ως ξεχωριστό έργο, από τον Δήμο Πειραιά.

β) Τμήμα από το ΣΕΦ έως τα Ολυμπιακά Ακίνητα, μήκους περ. 1,5 χλμ., το οποίο θα υλοποιηθεί ως μέρος της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, με Αναθέτουσα Αρχή την Περιφέρεια Αττικής.

γ) Τμήμα που διέρχεται από τη Μαρίνα Αλίμου, περίπου 1 χλμ. ποδηλατοδρόμου – πεζόδρομου , το οποίο εντάσσεται στις υποχρεώσεις του παραχωρησιούχου της από 2020 Σύμβασης Παραχώρησης ΤΑΙΠΕΔ-Ελληνικού Δημοσίου-ΕΤΑΔ-παραχωρησιούχου «ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ», σύμφωνα και με την έγκριση του γενικού σχεδιασμού της Μαρίνας Αλίμου (από 13.08.2018 π.δ. – ΑΑΠ 172).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

δ) Τμήμα, μήκους περίπου 1 χλμ. το οποίο διέρχεται εντός των ακινήτων της επένδυσης του Ελληνικού.

ε) Τμήμα που διέρχεται από τον δήμο Γλυφάδας, μήκους περ. 2,5 χλμ., το οποίο υλοποιείται ως μέρος ξεχωριστού έργου με τίτλο «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Γλυφάδας», με Αναθέτουσα Αρχή τον Δήμο Γλυφάδας.

Σημειώνεται ότι καθ’όλο το μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος υπάρχει δίκτυο μέσου σταθερής τροχιαάς, η γραμμή 1 του Τραμ.

H  συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 510 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ