Γιατί οι κλήσεις της τροχαίας είναι ροζ -Οι λόγοι πίσω από την επιλογή

Κλήση

Αν αναρωτιέστε γιατί οι κλήσεις τις τροχαίας έχουν ροζ χρώμα τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι όσα ακολουθούν πρόκειται να σας λύσουν όλες τις απορίες.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να εντοπίσουν ένα ροζ χαρτί στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας. Όχι δεν αναφερόμαστε στα διαφημιστικά φυλλάδια που κατά καιρούς τοποθετούνται στα σταθμευμένα αυτοκίνητα αλλά για το έγγραφο που συνήθως συνοδεύει μια τροχονομική παράβαση.

Ο λόγος για τις γνωστές σε όλους μας κλήσεις, οι οποίες στη χώρα μας είναι κατά παράδοση ροζ χρώματος, αν και εφόσον αυτές προέρχονται από την τροχαία και όχι από κάποια δημοτική αρχή.

Το ερώτημα που προκύπτει σε αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, είναι γιατί επιλέχθηκε ένα υπεράνω κάθε υποψίας χρώμα για τη βεβαίωση των τροχονομικών παραβάσεων και όχι οποιοδήποτε άλλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρίνοντας από την αντίστοιχη επιλογή που έχει πραγματοποιηθεί στις άδειες οδήγησης, όπου το ροζ χρώμα είναι αυτό που κυριαρχεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι πρόκειται για μια «παράδοση» η οποία ακολουθήθηκε ώστε οι τροχονομικές παραβάσεις να συνδέονται και οπτικά με το δίπλωμα οδήγησης.

Κλήση

Αυτή ωστόσο δεν είναι η μοναδική εξήγηση που μπορεί να δώσει κανείς για την επιλογή του ροζ χρώματος για τις κλήσεις.

Κι αυτό γιατί το ροζ χρώμα διαθέτει μια σειρά χαρακτηριστικών, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση το καθιστά ως την κυρίαρχη επιλογή για το έντυπο βεβαίωσης των παραβάσεων.

Ειδικότερα το ροζ χρώμα επιλέγεται καθώς είναι πολύ δύσκολο να προκαλέσει τη σύγχυση του οδηγού μιας και δεν θα το συναντήσει εύκολα κανείς σε κάποια άλλη εφαρμογή. Επιπλέον, το ροζ αποτελεί μια έντονη και ευδιάκριτη απόχρωση, την οποία πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να παραβλέψει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμα προτέρημα του ροζ χρώματος είναι το γεγονός ότι έχει συνδεθεί με τη γυναικεία φύση, κάτι που με τη σειρά του μειώνει την επιθετικότητα και προωθεί μια φιλική και υποστηρικτική εικόνα.

Τις περισσότερες φορές, βέβαια, το σοκ που προκαλεί η θέα μιας κλήσης στο παρμπρίζ υπερτερεί του όποιου συμβολισμού θελήσει κανείς να προσδώσει στο ροζ χρώμα, θέλοντας να χρυσώσει το χάπι μιας τροχονομικής παράβασης.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σημειώσουμε ότι υπηρεσίες, όπως η Δημοτική Αστυνομία, έχουν επιλέξει το λευκό χρώμα για το έντυπο βεβαίωσης της παράβασης, κι αυτό για περισσότερο για πρακτικούς παρά για αισθητικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ