Γιατί δεν πληρώνουν διόδια τα τρακτέρ που έρχονται στην Αθήνα;

τρακτέρ αθήνα

Το κονβόι τρακτέρ που αφίχθη στην Αθήνα πέρασε από διάφορους σταθμούς διοδίων χωρίς, ωστόσο, να γίνεται καταβολή τέλους διοδίων κάτι που εξέπληξε πολλούς οδηγούς.

Στην Αθήνα έφτασαν οι αγρότες από τα μπλόκα της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Βόρειας Ελλάδας ώστε να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για τις 18:30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Περίπου στη 1 μ.μ. το κονβόι των περίπου 120 τρακτέρ από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας πέρασε τα διόδια των Αφιδνών και συνέχισε για την πρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειώσει ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των τρακτέρ προς την Αθήνα, αυτά πέρασαν από διάφορους σταθμούς διοδίων αυτοκινητοδρόμων, αλλά οι οδηγοί τους δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο τέλος διοδίων, γεγονός που εξέπληξε πολλούς πολίτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
τρακτέρ αθήνα

Για ποιον λόγο συνέβη αυτό; Σε επικοινωνία που είχαμε με εκπροσώπους αυτοκινητοδρόμων μας ξεκαθάρισαν ότι κάθε φορά που υπάρχει κονβόι, συνοδεία αστυνομίας, δεν γίνεται καταβολή διοδίων, για λόγους ασφαλείας. Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι τα τρακτέρ απαγορεύεται να κινούνται σε αυτοκινητοδρόμους και εθνικές οδούς.

Η μη καταβολή διοδίων, ωστόσο, είναι ένα θέμα δευτερεύουσας σημασίας για τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητοδρόμους. Όπως μας ανέφεραν, κύριο μέλημα τους είναι τα τρακτέρ να φτάσουν με ασφάλεια στην Αθήνα, και ως εκ τούτου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί αυτό.

Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν

Από τις 13:00 σήμερα ισχύουν στην Αθήνα οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του συλλαλητηρίου των αγροτών:

-Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

-Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ