Ρωτήσαμε το ChatGPT και μας απάντησε: Γιατί δεν παίρνει μπροστά ο κινητήρας του αυτοκινήτου μας;

μίζα αυτοκινήτου

Φιλότιμη μπορεί να χαρακτηριστεί η προσπάθεια της τεχνητής νοημοσύνης να μας αναλύσει τα αίτια της αδυναμίας εκκίνησης ενός κινητήρα.

Κάθεσαι πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου και ο κινητήρας δεν παίρνει μπροστά, ενώ ήδη έχεις αργήσει στη δουλειά. Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο το οποίο έχει βιώσει η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών, προκαλώντας τους αρχικά «πονοκέφαλο» και σε δεύτερο στάδιο μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, μιας η αδυναμία εκκίνησης του μοτέρ συνήθως οφείλεται σε κάποια βλάβη.

Στην αναλυτική περιγραφή των αιτιών που κρατούν ένα αυτοκίνητό ακινητοποιημένο έχουν προβεί χιλιάδες car experts ανά τον κόσμο, ενώ απαντήσεις μπορεί να δώσει, φυσικά, και ο μηχανικός στο συνεργείο της γειτονιάς μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
μίζα αυτοκινήτου

Το τελευταίο, ωστόσο, διάστημα… γνώμη για όλα, συμπεριλαμβανομένων των δυσκολότερων μηχανολογικών θεμάτων, «ισχυρίζεται» πως έχει το ChatGPT, στο οποίο καταφύγαμε προκειμένου να εξακριβώσουμε αν όντως μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό εφόσον αντιμετωπίσουμε το προαναφερθέν πρόβλημα.

Η απάντησή του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αναλυτική, χωρίς ωστόσο να είναι άτοπη: Σωστά μας προτρέπει να ελέγξουμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην μπαταρία του αυτοκινήτου μας, στον εκκινητή (jump starter) ή στον διακόπτη ανάφλεξης (μίζα).

Στη συνέχεια μας συμβουλεύει να «τσεκάρουμε» αν το πρόβλημα απαντάται στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου και ειδικότερα στην αντλία καυσίμου. Φυσικά, από το ChatGPT δεν διαφεύγει το… προφανές, δηλαδή να έχει εξαντληθεί το καύσιμο στο ρεζερβουάρ.

μίζα αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, ζητήσαμε από την τεχνητή νοημοσύνη να μας αποσαφηνίσει τι εννοούσε όταν μας είπε να ελέγξουμε τα…. ενεργοποιητήρια της αντλίας καυσίμου, με το ChatGPT να μας απαντά ότι «ήταν ένα λάθος στην απάντησή μου» και πως η αντλία δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.

Πρόκειται για ένα λάθος που γρήγορα…συγχωρέσαμε, μιας και μια βλάβη στο μπουζί την οποία επικαλέστηκε στη συνέχεια το ChatGPT όντως θα μπορούσε να είναι αιτία αδυναμίας εκκίνησης του κινητήρα.

Και κάπου εδώ σταμάτησε η βοήθεια από το ChatGPT, το οποίο μας γνωστοποίησε ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να επισκεφτούμε ένα εξειδικευμένο συνεργείο αυτοκινήτων για έναν «αναλυτικό έλεγχο και διάγνωση του προβλήματος».

Διαβάστε επίσης:


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ