Οι Γερμανοί κηρύσσουν πόλεμο στην Ευρώπη -Τι ζητούν για τη βαριά βιομηχανία τους

autobahn όριο ταχύτητας

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κρούει ξανά τα τύμπανα του πολέμου απέναντι στην ΕΕ προβάλλοντας νέες απαιτήσεις.

Σε έναν άτυπο «πόλεμο» είχαν επιδοθεί προ μηνών η Γερμανία και η ΕΕ, με την πρώτη να προβάλει σθεναρή αντίσταση στην ολική επικράτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τότε η Γερμανία κατάφερε να εκτροχιάσει τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει ότι μετά το 2035, οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, πέρα από τα ηλεκτρικά, θα αφορούν και όσα κινούνται με συνθετικά καύσιμα.

Η άτυπη αυτή νίκη της Γερμανίας, ωστόσο, δεν φαίνεται ότι είναι αρκετή στον Υπουργό Οικονομικών της χώρας, Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος κρούει ξανά τα τύμπανα του πολέμου, ζητώντας από την Ευρώπη να επιτρέψει και την πώληση αυτοκινήτων που «καίνε» βιοκαύσιμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
εξάτμιση αυτοκινήτου

«Απέναντι στην αντίσταση της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καταφέραμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει εξαίρεση από την απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2035 εάν τα οχήματα τροφοδοτούνται με συνθετικά καύσιμα», είπε ο Λίντνερ μιλώντας στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine

«Πρέπει να προχωρήσουμε και άλλο, και γενικά να εστιάσουμε στην τεχνολογική ελευθερία», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι φιλικά προς το περιβάλλον είναι και τα βιοκαύσιμα.

Για τον Λίντνερ αρμόδιοι να αποφασίσουν τι είναι βιώσιμο και τι θέλουν οι καταναλωτές δεν είναι οι πολιτικοί, αλλά η αγορά, ενώ εξήγγειλε νομοσχέδιο για την παροχή ευνοϊκότερης φορολογίας στα φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο Λίντνερ θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση η παροχή στους καταναλωτές περισσότερων εναλλακτικών συστημάτων κίνησης είναι ύψιστης σημασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κρίστιαν Λίντνερ

Συνθετικά καύσιμα και βιοκαύσιμα

Τα βιοκαύσιμα παράγονται από βιομάζα –συνήθως καλλιέργειες παραγωγής ελαίων– ενώ τα συνθετικά από νερό και CO2.

Τα συνθετικά καύσιμα παράγουν CO2 όταν καίγονται σε κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά αυτές οι εκπομπές ισοδυναμούν με το CO2 που δεσμεύεται από την ατμόσφαιρα για την παραγωγή συνθετικού καυσίμου. Ως εκ τούτου είναι ανθρακικά ουδέτερα.

Ανθρακικά ουδέτερα θεωρούνται και τα βιοκαύσιμα καθώς το διοξείδιο του άνθρακα που αποβάλλεται κατά την καύση τους είναι ίσο με εκείνο που απορροφάται από την πηγή της βιομάζας από τα οποία παράγονται.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ