Γερμανική εταιρεία σώθηκε λίγο πριν την καταστροφή -Πώς έφτασε στη χρεοκοπία

Sono Motors Sion 1

Μια νέα μέρα ξημερώνει για την εταιρεία που στόχευε να λανσάρει το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο, αλλά τα σχέδιά της εκτροχιάστηκαν.

Απομακρύνονται, όπως φαίνεται, τα μαύρα σύννεφα πάνω από τη γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλιακών οχημάτων, Sono Motors, η οποία είχε περιέλθει σε καθεστώς χρεοκοπίας και είχε απολύσει τη συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων της.

Μετά από πολλές άκαρπες συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές, η Sono Motors τελικά κατάφερε να δώσει τα χέρια με την YA II PN, Ltd, ένα hedge fund υπό τη διαχείριση της αμερικανικής Yorkville Advisors.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι στις 29 Φεβρουαρίου θα βγει από το καθεστώς αναδιάρθρωσης υπό αυτοδιαχείριση και θα προσλάβει ξανά τους εργαζόμενους που είχε απολύσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Sono Motors

Όπως, παράλληλα, γνωστοποίησε η Sono Motors, από την αρχή του τρέχοντος έτους εφαρμόζει το νέο επιχειρηματικό της μοντέλο και τη νέα εταιρική της δομή, καθοδηγούμενη από μια νέα ηγετική ομάδα, με Γενικούς Διευθυντές τους Jan Schiermeister και Denis Azhar, δύο άτομα που βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στην εταιρεία.

«Η μεγάλη εμπειρία τους (των Schiermeister και Azhar) στη βιομηχανία των λεωφορείων, των φορτηγών και των αυτοκινήτων τους καθιστά πλέον κατάλληλους προκειμένου να φροντίσουν για την εξέλιξη και τη διάθεση των βασικών προϊόντων της εταιρείας», αναφέρεται -μεταξύ αλλων- στην ανακοίνωση.

Sono Motors
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Sono Motors θα επικεντρωθεί κυρίως στο προϊόν Solar Bus Kit, ένα κιτ ηλιακών συλλεκτών που τοποθετείται στην οροφή λεωφορείων, είτε σε diesel οχήματα για την τροφοδότηση των βοηθητικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένου του HVAC (θέρμανση, εξαερισμός, κλιματισμός), είτε ως range extender σε ηλεκτρικά οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Sono Motors είχε ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της αυτοκινητοβιομηχανίας όταν είχε καταφέρει να εξελίξει το πρώτο προσιτό ηλιακό αυτοκίνητο του πλανήτη.

Sono motors

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να καταφέρει να το περάσει στη γραμμή παραγωγής και στις 24 Φεβρουαρίου του 2023 ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει πλήρως το εν λόγω πρότζεκτ.

Την άνοιξη του 2023 κήρυξε πτώχευση και προχώρησε στην απόλυση 250 εργαζομένων, ενώ άρχισε να καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να βρει κάποιον επενδυτή ο οποίος θα της επέτρεπε να κρατηθεί στη ζωή. Μετά από πολλές άκαρπες συζητήσεις, συμφώνησε με την YA II PN, Ltd και πλέον ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ηλιακό της αυτοκίνητο δεν θα επανέλθει στο προσκήνιο, αλλά η εταιρεία θα μείνει πιστή στο όραμά της για ηλιακά οχήματα, δραστηριοποιούμενη στον κλάδο των ηλιακών συστημάτων για λεωφορεία και φορτηγά όπως το Solar Bus Kit που προαναφέραμε.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ